Ministerul Sănătăţii evaluează activitatea Centrelor de permanență

centru-permananta

 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și-a manifestat nemulțumirea față de eficiența unor centre de permanență, după ce a fost făcută o analiză a activități acestora. S-a constatat astfel că, în perioada analizată, numărul prezentărilor la Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor a crescut cu 35%, situație catalogată de ministru că fiind „strigătoare la cer”.
Ministrul Sănătăţii a precizat că se pregăteşte un act normativ pentru asigurarea continuității și decontării asistenței medicale primare prin centrele de permanență și va solicita suplimentarea cu peste 25 milioane de lei a FNUASS, pentru asigurarea finanțării necesare acestor centre, dar, odată adoptat acest act normativ, se va trece la evaluarea tuturor centrelor de permanență. Conform noilor criterii, Sorina Pintea a avertizat că este posibil să fie luată în calcul și desfiinţarea unora dintre acestea, în cazul în care nu îşi vor dovedi eficiența. În această situație s-a ajuns pentru că, până în prezent, activitatea centrelor de permanență nu a fost îndeaproape monitorizată, constatându-se într-un final că unele dintre acestea primesc bani degeaba.
În prezent în judeţul Giurgiu exista noua Centre de Permanenţă, în comunele: Braniştea, Buturugeni, Călugăreni, Colibaşi, Comana, Floreşti-Stoeneşti, Malu, Prundu şi Roata de Jos.


Publicat  :  iunie 27, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare