Marin Anton, pus în dificultate de o întrebare legată de Sorin Ovidiu Vântu

1

În data de 16 noiembrie 2018, la Tribunalul Bucureşti, Secţia 1 Penală, a avut loc o nouă înfăţişare în dosarul în care Marin Anton, preşedintele PNL Giurgiu, este judecat pentru că ar fi luat o mită în valoare de 5 milioane de euro.
La termenul de judecată de luna trecută, procurorii DNA au prezentat probele ce – l incriminează pe liderul PNL Giurgiu şi pe finul acestuia, Ionescu Adrian, acuzat de complicitate la luare de mită.
În cadrul conferinţei de presă de miercuri, 12 decembrie, colegii de la Giurgiu Net l-au întrebat direct pe Marin Anton dacă unul dintre cei doi martori ai acuzării, ce au depus mărturie în 16 noiembrie, este o mai veche cunoştinţă a liderului PNL Giurgiu, este vorba de Sorin Ovidiu Vântu.
Probabil, nu s-a aşteptat la întrebare. Au urmat câteva momente în care nu ştia ce să mai răspundă, apoi Marin Anton a negat:
– Nu.. Cee.? Nu, nu! Păi, ce să facă? Aaa, dacă vreţi să vă spun, următorul termen este pe 11 ianuarie 2019. Da de unde şi până unde Vântu, că am mai văzut? Am văzut că mi-a făcut nu ştiu ce plângere, nu ştiu pe unde şi cine. Dar nu am nicio plângere, staţi… S-au dacă am, nu ştiu eu. „
Bineînţeles, răspunsul oferit nu a adus un răspuns lămuritor, la o întrebare destul de clară. Bine că nu a fost întrebat şi despre Ionel Lencă, şocul ar fi fost mult prea mare, următorul termen este chiar astăzi.

Şi, dacă, totuşi.. procurorii DNA au avut printre martori un prieten bun al lui Marin Anton, pe care l-au atenţionat să răspundă cu sinceritate la toate întrebările, să nu evite amănuntele delicate, deoarece poate fi acuzat de mărturie mincinoasă?
Minuta şedinţei de judecată, care urmează să fie redactată în zilele următoare, o să lămurească dilema.
PS:
Fotografia ce surprinde momentul în care Marin Anton trebuie să răspundă la întrebare, este reprezentativă pentru „sinceritatea” liderului PNL Giurgiu!


Publicat  :  decembrie 14, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare