Marian Mina: În Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă se discută mai degrabă despre controale „cu dedicaţie” la primării

Marian Mina

În cadrul conferinţei de presă de marţi, 10 martie, Marian Mina, preşedintele Consiliului judeţean Giurgiu, a făcut un apel către Instituţia Prefectului pentru o mai bună comunicare publică în legătură cu măsurile luate la nivel judeţean anti-coronavirus.
Preşedintele Consiliului judeţean acuză conducerea prefecturii că a transformat instituţia într-o fortăreaţă PNL:

” Mi-aş fi dorit ca Prefectura Giurgiu nu doar să comunice mai mult cu cetăţenii, cu presa, ci să şi ia măsuri concrete şi pe care doar această instituţie le poate lua.
Doamna prefect ar fi trebuit să iasă în conferinţe de presă, nu să trimită comunicate seci şi să le spună oamenilor câte spaţii sunt pregătite în judeţ pentru carantină, dacă sunt fonduri pentru cazurile de persoane izolate la domiciliu, să comunice şi să îndrume primarii din judeţ. Nu este normal să cheme doar patru – cinci primari, pe care îi agreează politic, şi să împartă judeţul pe zone de care edilii respectivi ar trebui să răspundă.
Înţeleg că nu ştie şi nu poate, dar în asemenea momente, nu ne permitem să gestioneze o situaţie de criză un prefect care habar nu are ce ar trebui să facă.
Din păcate, Prefectura Giurgiu nu este decât un alt sediu de partid, al PNL-ului. Şi, în loc să fie prioritare măsurile privind limitarea efectelor provocate de epidemia de coronavirus, în Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă se discută mai degrabă despre controale „cu dedicaţie” la primării.
Doamnă Aneta Matei, lăsaţi la o parte executarea ordinelor de la partid, preocupaţi-vă de siguranţa şi sănătatea cetăţenilor, pentru că aceasta ar trebui să fie, de fapt, misiunea dumneavoastră la Prefectura Giurgiu! „, a declarat Marian Mina, preşedintele Consiliului judeţean Giurgiu.


Publicat  :  martie 10, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare