Marian Mina, despre Nicolae Barbu: Problemele giurgiuvenilor nu se rezolvă doar dacă îţi dai cu lac pe unghii şi îţi pui un sacou roz pe tine !

Marian Mina

Tot ceea ce spun giurgiuvenii de ani buni despre nerealizările primarului Nicolae Barbu, despre 7 ani pierduţi de acest oraş şi oamenii care locuiesc aici, doar pentru că au avut ghinionul să fie conduşi de către un primar fără viziune, fără niciun fel de competenţe manageriale, a fost sintetizat de către Marian Mina, preşedintele Consiliului judeţean, în cadrul unei conferinţe pe care a susţinut-o joi, 1 august.

A fost o intervenţie sinceră, lipsită de retorică politicianismului, o declaraţie a unui om care trăieşte în Giurgiu real, nu ce-l care există doar în imaginaţia primarului Nicolae Barbu:

„Problemele giurgiuvenilor nu se rezolvă doar dacă îţi dai cu lac pe unghii şi îţi pui un sacou roz pe tine şi faci conferinţe de presă. Problemele în municipiul Giurgiu sunt mari şi grave. Eu, unul, nu ştiu în ce oraş trăieşte domnul Barbu, pentru că îl văd spunând că el şi-a respectat promisiunile din campania electorală.
Când vine primăvara sunt inundaţii şi ne plimbăm cu barca, iarna nu avem deszăpezire, stăm cu troienele în municipiu, iar dânsul este în concediu în Bali, vara avem ţânţari.
M-am plimbat serile trecute pe strada Gării, era să-mi rup gâtul pe acolo, beznă totală pe una dintre străzile cele mai importante din oraş. Am fost să mănânc, am intrat peste unii în casă, nu am nimerit uşa restaurantului.
Nu am văzut vreun primar de municipiu să se plângă cum o face Barbu. Zici că este copil mic, care a rămas fără acadea. Şi la Consiliul Judeţean sunt probleme, nu curge doar lapte şi miere. Dar nu am ieşit să plângem că fetiţele peste tot.

Îmi pare rău că trebuie să port dialogul acesta cu primarul Barbu, dar am impresia că trăim în oraşe diferite.
Am văzut că a vorbit despre Apa Service, public spun, să înţeleagă toată lumea: nu ne interesează să preluăm Apa Service la Consiliul judeţean. Este o societate căzută, îngropată şi-a bătut joc de ea atâţia ani. M-am gândit să preluăm societatea la Consiliul judeţean la începutul mandatului, când nu era în situaţia dezastroasă din prezent.
Din 2014 trebuia să avem contract de consultanţă la Apa Service, dar nu am avut pentru că domnul primar s-a opus extinderii ADI-ului, s-au judecat, a pierdut în instanţă. Am văzut că nu ştiu ce reţea de apa nu-i convine primarului, nu este decizia ADI-ului, este a consultantului. Nu hotărăşte acest lucru nici Barbu, nici Mina. Barbu ştie foarte bine acest lucru, dar îi place să bage băţul prin gard.
Repet, dacă te îmbraci în sacou roz şi îţi dai cu lac pe unghii, nu însemna că eşti şi un bun administrator.”, a mai declarat preşedintele Consiliului judeţean, Marian Mina.


Publicat  :  august 1, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare