Lucrări de asfaltare, cu doi Dorei!

stradaÎncă de copil pentru mine luna octombrie a fost o perioadă pe care am urât-o. Încheiate fiind muncile câmpului, începeau lucrările de pregătire a locuinţelor pentru iarnă. Mobila mutată, văruit, sobe desfundate, activităţi monotone ce se repetau în fiecare an. În acest an, venind iarna mult prea devreme, i-a prins pe ai mei părinţi cu o încăpere netrecută încă prin procesul de pregătire pentru iarnă. La sfârşitul săptămânii trecute; „Ce facem, eliberăm ca să văruieşti cum ai zis?”.”Maică, tu nu vezi cum este vremea afară, vrei să facem ţigăneala? Decât de mântuială mai bine stăm liniştiţi.”

Este un scurt preambul, nu ştiu cât de potrivit, pentru lucrările de asfaltare ce sunt desfăşurate în acest moment în oraş.
Au început de la Spitalul judeţean până la Primărie. Aceasta în urmă cu aproximativ 3 luni. Nici până în prezent nu există marcaje rutiere. Au început lucrările la sensul giratoriu de la primărie, s-a frezat asfaltul şi aşa a rămas. S-a mers mai departe, până la Romarta. S-a turnat bitum, dar nu au fost făcute legăturile cu celelalte căi de circulaţie. Şoferii înjură, giurgiuvenii la fel, fără nici un rezultat. Sub atentă protecţie a poliţiei comunitare a fost închisă şi zona Pieţei centrale.. Este singurul oraş unde asfaltarea se desfăşurară militarizat.În urmă cu o săptămână am fost în oraşul Bolintin Vale. Şi acolo sunt desfăşurate lucrări de asfaltare în centru. Însă civilizat, cu semafoare şi fără poliţie la cur. Astăzi, la Giurgiu, lucrau 2 muncitori şi o maşină.La Bolintin erau peste 40 de muncitori şi zeci de utilaje, la Giurgiu, doi Dorei!


Publicat  :  octombrie 30, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare