Lansare carte: 150 de ani de cale ferată Giurgiu -Bucureşti

1

15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, a fost prilejul de a continua manifestările dedicate evenimentului ” 150 de ani de cale ferată Giurgiu- Bucureşti „.
În colaborare cu CENAFER şi Muzeul CFR Bucureşti, miercuri, 15 ianuarie, Muzeul Judeţean ” Teohari Antonescu” a găzduit lansarea cărţii „150 de ani de cale ferată Bucuresti-Giurgiu”.
Lucrarea conţine contribuţiile specialiştilor de la Muzeul CFR Bucureşti, respectiv „Istoria primei căi ferate din România” şi de la Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu” Giurgiu, Feribotul Giurgiu-Ruse” (1941-1954), prin muzeograful Florentin Breazu.ionel muscalu

„Ne-am dorit foarte mult anul trecut să marcăm acest eveniment: 150 de ani de cale ferată în Giurgiu, care a dus la dezvoltarea comunităţii noastre din punct de vedere economic şi social. Cartea pe care o lansăm astăzi cuprinde imagini inedite şi poveşti interesante despre acest eveniment unic.”, a declarat Ionel Muscalu, managerul muzeului judeţean.
În parte a doua a cărţii, muzeograful Florentin Breazu a prezentat fotografii şi documente inedite din istoria feribotului „Giurgiu- Ruse „


Publicat  :  ianuarie 15, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare