Ionuţ Corbea este vicecampion est european la motocross, clasa MX2 Junior!

10389495_10202137587960838_9025938115560256938_n

Sfântul Nicolae a adus anul acesta unul dintre cele mai frumoase cadouri pentru Ionuţ Corbea, fiul cel mic al primarului Cătălin Corbea: titlul de vicecampion la motocross, în cadrul Campionatului Est European.
La gală de decernare a premiilor, ce a avut loc la Belgrad, pe podium au urcat doi romani: Adrian Răduţă, câştigătorul celei mai dificile clase de motocross, MX1 şi elevul său, Ionuţ Corbea, vicecampion est european la clasa MX2 Junior, ambii membrii ai clubului „Top Cross TCS „.
Ionuţ, mezinul familiei Corbea este un tânăr plin de personalitate, chiar dacă nu are decât 17 ani. Nici nu se putea astfel, pentru un sport atât de dur.
A condus prima motocicletă la vârsta de 5 ani, moştenind pasiunea pentru motoare a tatălui său, Cătălin Corbea:”Nu există copil căruia să-i dai o motocicletă şi să nu-i placă. Bineînţeles, că a contat foarte mult şi pasiunea pe care mi-a transmis-o tatăl meu” povesteşte Ionuţ Corbea, despre momentul în care şi-a descoperit înclinaţia spre acest sport.
Locul 2 obţinut la Campionatul Est European este cel mai bun rezultat obţinut de către Ionuţ până în prezent. Participă la concursuri încă de la vârsta de 14 ani, iar pentru anul viitor şi-a propus să devină campion:” Sunt sigur că anul viitor voi deveni campion est european, voi face totul pentru acest lucru. Ştiu unde puteam obţine mai multe puncte anul acesta. Cu un antrenament mai intens voi obţine ceea ce mi-am propus.”
Ca orice sportiv şi Ionuţ are superstiţiile sale:” Înainte de fiecare start la grila am unele obiceiuri pe care le respect mereu.În primul rând, să mă închin”.
Motocross-ul nu este un sport deloc uşor. Ionuţ are 4 şedinţe de pregătire în perioada anului şcolar şi 5-6 când este în vacanţă. Astfel a reuşit să nu sufere nici un accident în timpul concursurilor:”Tata este obişnuit cu acest sport, nu are aşa de multe emoţii, sau cel puţin nu le simt eu. Mama îmi spune mereu să am grijă, înainte de a pleca de la linia de start. Emoţiile ei le simt”.
Ionuţ Corbea, alături de fratele său Virgil sunt cei mai promiţători motocrosişti din România. Virgil a participat şi el la clasa MX2 şi doar faptul că avut examene la facultate şi a ratat două concursuri a făcut să nu obţină un loc pe podiu.
La Campionatul Est European de motocross participa concurenţi din 7 ţări: Bulgaria, Turcia, Serbia, Grecia, Moldova, Macedonia şi România.


Publicat  :  decembrie 11, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare