INSTITUŢIA PREFECTULUI- COMUNICAT DE PRESĂ

prefectura giurgiu

În vederea unei informări clare și corecte a opiniei publice cu privire la proiectul construirii incineratorului pe teritoriul municipiului Giurgiu, subliniem faptul că Instituția Prefectului își exprimă categoric dezaprobarea față de implementarea acestui proiect și consideră că sănătatea cetățenilor și protecția mediului sunt prioritare, în defavoarea oricărui interes economic.
Agenția pentru Protecția Mediului este instituția în competența căreia se află emiterea de avize de mediu și instituția care trebuie să țină cont și de poziția Direcției de Sănătate Publică atunci când emite aceste avize.
Conform prevederilor legale, Instituția Prefectului nu emite avize sau autorizații și orice influențare a deciziilor instituțiilor competente a emite avize/ autorizații se consideră trafic de influență și se pedepsește conform legii.
În limita competențelor legale, Instituția Prefectului a inițiat o serie de demersuri către Ministerul Mediului și cel al Sănătății cu privire la inoportunitatea și pericolul pe care îl reprezintă proiectul construirii acestui incinerator și a avut o serie de întâlniri de lucru cu instituțiile din subordine ce dețin atribuții în domeniul protecției mediului și al sănătății populației, dar și cu omologii bulgari.
Subliniem încă o dată că prefectul județului Giurgiu nu este de acord cu proiectul construirii incineratorului și nu dorește să pună în pericol sănătatea giurgiuvenilor sau să afecteze calitatea mediului. Dacă prefectul județului și-ar fi dorit construirea acestui incinerator, nu ar fi ținut cont de opoziția categorică a cetățenilor și nu ar fi întreprins măsurile mai sus enumerate.
Biroul de presă al Instituției Prefectului – județul Giurgiu


Publicat  :  septembrie 15, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare