Giurgiu:”Ziua națională a produselor agroalimentare românești „- un fiasco încheiat după trei ore

targ 1

10 octombrie – „Ziua națională a produselor agroalimentare românești ” (manifestare pe care autorităţile au numit-o „Toamna giurgiuveană „, adăugând şi un banner cu ” Ziua Recoltei”, în amintirea vremurilor bune) se pare că a fost mai mult o corvoadă pentru organizatori: Direcţia Agricolă Giurgiu şi Consiliul Local Giurgiu.
Găzduită pe vreo 100 de mp, în parcarea Pieţii Centrale, manifestarea a arătat ca una organizată doar pentru impresia artistică: discursuri, fotografii şi turul de onoare.
Începută la ora 10:00, cu discursurile directorului Direcţiei Agricole, Petra Ochişor şi al primarului Nicolae Barbu, ” Ziua Recoltei” era deja încheiată la ora 13:00. Oricum participanţii erau veniţi mai mult din obligaţie. Câţiva producători de legume şi fructe, unii mutaţi din Piaţa Centrală, cei de la „Tano” cu câteva cutii de dulciuri, 2 standuri du miere, ceva panificaţie şi struguri. Nişte ştiuleţi aruncaţi pe tarabe şi… gata „Ziua Recoltei „.targ 2
Singura atracţia a fost reprezentată de micii de la ” Eusebio”, ca de fiecare dată, delicioşi.
Chiar dacă este un judeţ sărac, Giurgiu mai are încă o zonă de piscicultură ce putea să fie reprezentată la manifestare. Cel puţin, prin numeroasele firme ce îşi desfăşoară activitatea în Piaţă de Peşte (sic!) Produsele realizate de către Lacta, sunt totuşi mândria judeţului. Panificaţia în Giurgiu, nu însemna doar covrigi şi merdenelele.
Am văzut manifestările similare ,organizate în această zi în alte judeţe ale ţării, unele cu un potenţial agricol mult mai redus. Nu se compară. A fost o sărbătoare a agricultorilor, la Giurgiu a fost un simplu act biocratic. Un simplu preludiu, la ceea ce ar fi trebuit să fie şi nu a mai fost.


Publicat  :  octombrie 11, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare