Giurgiuveanul Cosmin Boiangiu a câştigat funcţia de director executiv al Autorităţii Europene a Muncii

cosmin boiangiu

Cosmin Boiangiu, adjunctul reprezentantului permanent al României la UE, a câștigat o competiție pentru o poziție importantă de conducere la nivel european, cea de director executiv al Autorităţii Europene a Muncii, a declarat joi, la începutul ședinței de Guvern, premierul Ludovic Orban. Acesta a spus că s-a aflat în competiție cu reprezentanții unor țări precum Spania, Polonia și Finlanda.

La rândul său, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a afirmat că au fost patru runde de vot în cadrul comitetului director al Autorității Europene pentru Muncă.

„A fost un efort extrem de intens care s-a desfasurat în ultima perioadă, inclusiv astăzi, fiind demersuri politico-diplomatice realizate la nivelul reprezentanței, la nivelul capitalelor din statele membre”, a precizat Aurescu.

Acesta a mai spus că într-un final, Cosmin Boiangiu a câștigat funcția cu 25 la 4, „ceea ce reprezintă un succes deosebit pentru România, pentru diplomația românească”.

Cosmin Boiangiu a fost ambasador în Slovenia, în perioada 2012-2016, iar în ultimii patru ani a ocupat funcţia de reprezentant permanent adjunct al Reprezentanţei României la UE.

Sursa: hotnews.ro


Publicat  :  octombrie 22, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare