Giurgiu se afla încă sub atenţionarea de Cod galben de vreme rea!

cod-galben-a

ANM a emis o nouă avertizare de ninsori şi vânt, valabilă de la ora 14.00, 01 decembrie, până la ora 22.00, 02 decembrie. Şi în Capitală ninge de mai multe ore şi deja s-a depus zăpada. Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat luni, în cadrul comandamentului de iarnă de la Guvern, că este posibil că începând de marţi seara până miercuri să fie emise atenţionări pe perioade scurte pentru partea de sud-vest a ţării din cauza condiţiilor meteo.
Ca urmare a atenţionărilor COD GALBEN de polei emise de ANM, CNADNR acţionează preventiv împrăştiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care există riscul formării lunecuşului şi poleiului.

„Atenţionăm participanţii la traficul rutier asupra faptului că, din cauza ploilor abundente şi a temperaturilor scăzute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăştiate pe partea carosabilă a drumurilor naţionale şi a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede.
De asemenea, împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii pe suprafaţa părţii carosabile se acţionează pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante”, potrivit unui comunicat emis de CNADNR.


Publicat  :  decembrie 2, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare