” Giurgiu, imagini de poveste ” – Expoziţie de cărţi poştale organizată de către Muzeul Judeţean ” Teohari Antonescu”

Muzeul-juetean-Giurgiu

Şi anul acesta, Muzeul Judeţean ” Teohari Antonescu” va continua tradiţia organizării în ultima decadă a lunii septembrie a unor serii de manifestări culturale dedicate ” Zilelor muzeului giurgiuvean”.
Una dintre cele mai aşteptate acţiuni este ” Giurgiu, imagini de poveste „, o expoziţie de cărţi poştale, care prezintă diferite ipostaze despre oraşul nostru surprinse în decursul anilor:
” În anul 2015, prin intermediul unei colege, muzeograf la Muzeul de Istorie din Braşov, l-am cunoscut pe domnul inginer Vasile Aldea. Giurgiuvean prin naştere, braşovean prin adopţie, Vasile Aldea este cel mai important colecţionar de cărţi poştale din România. Are o colecţie impresionantă, inclusiv cu o tematică amplă legată de oraşul nostru. Întâlnirea şi prietenia pe care am legat-o în urmă cu patru ani, urmează să se materializeze în cadrul expoziţiei ” Giurgiu, imagini de poveste „ , ne-a declarat Florentin Breazu, muzeograf în cadrul muzeului judeţean ” Teohari Antonescu „.
Inginerul Vasile Aldea, colecţionar şi istoric amator, s-a născut în Giurgiu în anul 1937. Aici a absolvit şcoala primară, fiind apoi elev al Liceului ” Ion Maiorescu „.
După ce a absolvit Facultatea de Instalaţii de la Institutul de Construcţii din București, s-a aplecat spre o carieră în domeniul construcţiilor.
În anul 2005 s-a pensionat şi s-a dedicat pasiunilor sale, fiind colecţionar, filatelist, fotograf şi călător pasionat. A organizat în colaborare o expoziţie de fotografii despre Israel, a contribuit şi contribuie voluntar cu documente, imagini şi publicaţii din colecţiile proprii la expoziţiile organizate de Arhivele Brașov, Biblioteca Județeană Brașov, Muzeul de Etnografie, Muzeul Civilizaţiei Urbane, Casa Mureşenilor, Prima Şcoală Românească. S-a devotat studiului şi a aprofundat anumite aspecte din istoria Braşovului, întreprinzând cercetări atente şi meticuloase în arhivele şi biblioteca braşoveană.


Publicat  :  septembrie 5, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare