Giurgiu are un consilier local cu…coc

consiliu local

Dacă la un meci de fotbal o echipă nu se prezintă, aceasta pierde partida cu 3-0, fără nici un fel de comentariu. Nici nu poate fi vorba ca un jucător să fie blat pe față cu echipa adversă, deoarece acesta este suspendat imediat şi riscă chiar excluderea din activitatea sportivă. Continuând paralela cu fotbalul, Gigi Becali este la închisoare, doar pentru tentativă de dare de mită, în sensul de a motiva nişte jucători să-şi apere corect şansele, nicidecum să trântească meciul.
Ce s-ar întâmpla dacă regulamentul din fotbal s-ar aplica şi în viaţa politică? Cu siguranţă am respira un aer mai curat şi am avea o viaţă mai bună.

Pentru a evita excluderea din consiliul local a consilierului Marius Stanciu, care la ultimele meciuri a jucat pentru adversari, contrar indicaţiilor primite de la antrenori, consilierii PNL au preferat să stea ascunzi prin vestiarele de la Consiliul Judeţean, refuzând întrecerea; pentru că în politică regulile sunt, de multe ori, diferite de cele cele din sport: cine nu se prezintă câştiga meciul.

Pentru ca demersul lor să aibă şanse de reuşită, echipa liberală a reuşit să atragă, pe lângă Marius Stanciu, alţi doi consilieri PPDD, Ilie Clement şi Florin Velicu, şi aceştia simpatizanţi de câteva luni ai culorilor galbene. Iar bonus, de ultim moment, a fost consilierul Sorin Cepraga, care s-a dat lovit pentru meciul de joi.
Şi pentru că, aşa cum am mai spus, suntem în politică, nu la fotbal, meciul a fost reprogramat pentru miercuri, 9 iulie.

Părăsind lumea sportului şi revenind la politica noastră de zi cu zi, şedinţa de astăzi a consiliului local a lăsat multora un gust amar. Este dureros să vezi cum cei pe care i-ai ales sunt preocupaţi doar de interesele lor personale sau de grup, este frustrant să observi cum cei care te reprezintă se comportă precum nişte femei în izmene sau bărbaţi cu coc, care se ascund prin toalete pentru a nu se întâlni cu bărbatul pe care l-au înşelat.

Parafrazând spumosul dialog dintre fostul jucător al Oţelului Galaţi, Dorin Semeghin şi antrenorul Petre Grigoras, singurul lucru care poate fi spus este: „Şi ce vrei să-ţi fac, du-te la şah. Du-te la şah şi nu mai te faultează!”

P.S.: Între timp am aflat că Sorin Cepraga a lipsit de la concediu fiind în concediu de odihnă, neavînd nici o legătură cu poziția adoptată de ceilalți trei consilieri locali PPDD.


Publicat  :  iulie 4, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare