Gheorghe Ştefan vrea să arate că are „icre” – a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean!

stefan

Am încercat un exerciţiu de imaginaţie: ce sport s-ar potrivi actualilor lideri politici giurgiuveni?
Pentru Vasile Mustătea este clar – şahul, fiecare mutarea a sa este gândită cu mult timp înainte; Niculae Bădălău se aseamănă ca un jucător de fotbal american – joacă la rupere şi când îşi doreşte ceva obţine, indiferent de preţ; Dumitru Beianu- leapşa pe porunci, atinge şi fugi; Gheorghe Ştefan – biliardul, mai pe româneşte „bate şaua să priceapă iapa „.
Cu un joc de biliard s-a asemănat conferinţa de presă a copreşedintelui PNL, Gheorghe Ştefan, de luni 9 februarie.

” Simţeam nevoia să vorbesc cu dumneavoastră, ne obişnuisem să avem conferinţe de presă comune”; ” Nu mi se pare normal că nu am avut înca o întâlnire cu Raluca Surdu, colega mea de la PNL”;” Eu am fost obişnuit toată viaţa să lucrez în echipă, asta îmi doresc şi acum”- lovituri cu manta, al căror mesaj sperăm să-l priceapă şi „Două Rândunici”.
A urmat cel mai important anunţ al conferinţei de presă:”Nu am venit la Giurgiu să plec. Intenţionez, în modul cel mai serios, să candidez pentru funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean. Decizia este una personală. I-am adus-o la cunoştinţă şi lui Vasile Blaga. Bineînţeles, că decizia va fi luată în urma unui studiu sociologic, dacă alţi colegi vor sta mai bine în sondaje este datoria mea să-i susţin „.
Nu au trecut nici două luni de când Gheorghe Ştefan, aflat într-o conferinţă comună cu Vasile Mustătea, nu a schiţat niciun gest când acesta a anunţat că îşi doreşte un nou mandat de preşedinte la Consiliului judeţean, în tandem cu Dumitru Beianu, candidat la primăria municipiului Giurgiu.
A urmat, ce este drept, un comunicat de presă al preşedintelui de la municipiu, Nelu Simion, cu atac la adresa liberalilor că îşi doresc toate funcţiile de conducere.
Apoi evenimentele s-au precipitat: Vasile Mustătea „a renunţat” la conducerea PNL, a fost numită ” Rândunica”, Gheorghe Ştefan mărturiseşte că îşi doreşte candidatura.
Impresia este că anunţul de luni nu este doar o simplă intenţie. Sunt deja candidaturi stabilite la nivelul conducerii centrale . O împărţire a sferelor de influenţa şi a funcţiilor pe care urmează să le ocupe reprezentanţii celor două partide. Fostul PDL nu are în acest moment un candidat viabil pentru funcţia de primar de municipiu.La PNL există două variante: Dumitru Beianu şi Nicolae Florian. Printr-o înţelegere între conducerile celor două partide, ce nu a fost făcută publică, în eventualitatea venirii la guvernare, prefectul urmează să fie numit de la partidul ce are mai mulţi reprezentanţi în noul Comitet executiv judeţean, în cazul nostru un membru PNL.În aceste condiţii, cu un prefect şi un candidat la primărie de la vechiul PNL, preşedinţia Consiliului judeţean era singura funcţie menită să echilibreze raportul de forţe între cele două partide. Aşadar, anunţul lui Gheorghe Ştefan nu trebuie privit ca o simplă intenţie. Este o certitudine.

Cristina Rotaru,Claudiu Cimpoeru


Publicat  :  februarie 10, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare