Gabriela Horga, deputat PNL de Giurgiu: O promisiune respectată, făcută giurgiuvenilor

drum legatura Vama Giurgiu

Din 20 decembrie, noul drum de legătură dintre DN 5 și Vama Giurgiu va fi deschis circulației. Guvernarea liberală înseamnă proiecte de infrastructură implementate cu rapiditate, nu proiecte pe hârtie care să aștepte ani de zile prin sertare.
Lucrările sunt într-un stadiu avansat: s-au finalizat terasamentele și se lucrează la așternerea straturilor de asfalt în zona sensului giratoriu din proximitatea punctului vamal Giurgiu. Sunt montate parapetul median și sistemul anti-orbire, urmând să fie realizate marcajele rutiere și semnalizarea verticală.
Drumul de legătură DN5 – Podul Prieteniei este un proiect de 5,72 km lungime și va avea 4 benzi cu parapet median.
Realizarea drumului se bazează pe o tehnologie folosită în premieră în România: sistemul rigid alcătuit din beton, turnat automat cu finisoare speciale.
Utilajele care lucrează la acest drum au fost aduse direct din Germania. Cu ajutorul lor, s-au turnat până la 1.300 de mc de beton pe zi, iar, recent, s-a finalizat turnarea celor 33.700 de mc ai drumului.
Contractul pentru Drumul de Legătură DN 5 – Podul Prieteniei a fost semnat în noiembrie 2019, în prima lună a guvernării liberale, de ministrul Lucian Bode. Lucrările au început în octombrie 2020 și ar fi trebuit finalizate în 18 luni, însă constructorul va finaliza obiectivul înainte de termen. Mulțumim pentru asta secretarului de stat Irinel Ionel Scriosteanu, pentru supervizarea atentă a proiectelor județului Giurgiu.


Publicat  :  decembrie 7, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare