Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu: Cea mai importantă decizie politică din această toamnă o reprezintă Legile educației!

Gabriela Horga

Ministrul educației liberal, Sorin Cimpeanu, a pus în dezbatere publică pentru mai mult de o lună proiectele Legilor Educației. Acestea sunt rezultatul consultării ample și contribuției a peste 10.000 de specialiști, și propun o reformă radicală a sistemului de învățământ din România.
Cred că este absolut necesar să redăm demnitatea funcției cadrelor didactice și să creăm cadrul financiar, pentru a putea recruta absolvenți de studii superioare de top să rămână în învățământ, iar cu aceste obiective îndeplinite vom putea să ne dezvoltăm ca societate.
Legile includ 𝐜𝐫𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐫𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 î𝐧 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟔.𝟓𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐛𝐫𝐮𝐭 𝐥𝐚 𝟗.𝟑𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐛𝐫𝐮𝐭.
Deși creșterea salariilor pentru cele peste 350.000 de cadre didactice din învățământ va fi un efort bugetar mare voi susține total această decizie pentru că este unica soluție pentru asigurarea competitivității României pe termen lung prin pregătirea serioasă a viitorilor absolvenți de către cadre didactice competente și plătite decent.


Publicat  :  august 2, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare