Fabian Ţîrcă, raport după un an de mandat la Primăria Oinacu

Fabian tarca

O viziune nouă despre administraţia locală, numeroase proiecte demarate şi multe aflate în faza de implementare, sunt doar câteva dintre realizările primarului comunei Oinacu, Fabian Țîrcă.
La un an de la preluarea mandatului, primarul comunei Oinacu prezintă pe pagina personală de socializare câteva dintre proiectele care urmează să fie implementate în localitatea pe care o conduce:
” Astăzi, 25 octombrie 2021, se împlinește un an de când, cu mândrie, urmare a votului dvs, dețin funcția de Primar al comunei Oinacu. A fost un an presărat cu greutăți, generate atât de problemele pe care le-am preluat în Primărie, dar, mai ales, de pandemia de Covid- 19. Nu mă plâng de greutăți, știam ce mă așteaptă, astfel că am încercat, încă din prima zi a mandatului, să duc la bun sfârșit promisiunile făcute dvs, cetățenilor comunei. Mi-aș fi dorit ca astăzi, la aniversarea acestui prim an în calitate de primar, să mă întâlnesc față în față cu dvs, pentru a analiza ceea ce am realizat și pentru a vedea ce mai este de făcut, dar și să găsim, împreună, soluții pentru remedierea diverselor probleme. Din păcate, situația pandemică ne împiedică să facem acest lucru, dar, prin intermediul on-line-ului, al paginii mele de facebook, am putut comunica cu locuitorii comunei, și aceasta va rămâne în continuare o modalitate de comunicare cu dvs.
În acest prim an, am reușit să duc la bun sfârșit o serie de proiecte, promisiuni importante din perioada campaniei electorale: monitorizarea video a comunei; modernizarea iluminatului stradal prin introducerea becurilor de tip LED; achiziționarea de utilaje necesare desfășurării activităților de igienizare (tractor nou, remorcă, cisternă, lamă de deszăpezire, tocător de vegetație), utilaje ce nu au existat până acum în dotarea Primăriei; realizarea de spații verzi în comună; modernizarea clădirii vechii primării, unde funcționează acum poștă, farmacie veterinară și dispensar veterinar; pietruirea mai multor drumuri intravilane și extravilane; tabletele pentru toți elevii din comună; construirea unei capele în satul Comasca.
De asemenea, am în derulare, fiind deja depuse spre finanțare, atât din fonduri proprii, dar și guvernamentale, o serie de proiecte importante.
Din fondurile proprii ale Primăriei, începând de anul viitor, vom asfalta 5 străduțe, vom realiza un teren de minifotbal în satul Comasca, un parc în satul Comasca, o capelă în satul Braniștea, un parc în satul Oinacu, un garaj pentru utilajele proprii ale Primăriei.
Din fonduri guvernamentale, avem depuse spre finanțare: o sală de sport – modernizare, dotare dispensar, modernizare și dotare cămin cultural, bază sportivă, modernizarea a 10 km de drum de interes local și comunal, înființarea unui sistem de canalizare în comuna Oinacu, modernizare școala gimnazială nr. 1 Oinacu, înființarea unei rețele de gaze naturale în comuna Oinacu. Acest ultim proiect urmează să fie depus, imediat ce vor apărea normele de aplicare.
Anul viitor, am în vedere realizarea a altor două obiective, a căror documentație urmează să fie demarată în curând: modernizarea Școlii Generale Braniștea și a Grădiniței din Comasca.
Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată acum un an, pentru votul dumneavoastră, și vă promit, în continuare, că mă voi ocupa de problemele comunei Oinacu, pentru a o transforma, așa cum v-am promis, într-o comună europeană. „


Publicat  :  octombrie 25, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare