Exclusiv: ” Secretele ” lui Cătălin Corbea

17888701_10206819963857309_562917554_nAu fost atâtea dispute pe tema modului în care comuna Prundu a devenit una dintre cele mai moderne localităţi din România. Unii au pus dezvoltarea localităţii pe seama unui presupus sprijin politic primit de-a lungul timpului de către primarul Cătălin Corbea, materializat în alocaţii bugetare preferenţiale.
Nimic mai fals, comuna Prundu s-a încadrat întotdeauna în calcule birocratice ale ministerului de finanţe.
În premieră, Cătălin Corbea, primarul comunei Prundu, a acceptat să dezvăluie ” marele secret „: „Peste 80 % din lucrările pe care le-am realizat în comună au fost finanţate prin fonduri europene. Aici am făcut eu diferenţa. Am înţeles cum funcţionează acest sistem şi am construit o echipă care lucrează extraordinar de bine pe proiectele cu finanţare europeană”
Pe lângă proiectele ce urmează să fie implementate prin Grupul de Acţiune Locală Prundu- Comana, încă două investiţii urmează să demareze în perioada următoare în comuna Prundu:
” Am depus un proiect de asfaltare şi amenajare de rigole, pentru o suprafaţă de 9,5 km, pe străzile din Prundu şi Puieni. Finanţarea este 100% din fonduri europene.
Liceul din Prundu va intra şi el într-o amplă lucrare de modernizare şi extindere. Astfel, vor fi create condiţii moderne de studiu pentru cei 200 de elevi care învaţă aici. Prin aceasta investiţie, creşte speranţa mea că rezultatele la examenele naţionale vor fi superioare, iar liceul din Prundu va deveni o unitate de învăţământ de elită a judeţului iurgiu „, spune Cătălin Corbea.
Dacă tot este momentul dezvăluirilor, Cătălin ne-a spus şi cea mai ” nebunească” decizie pe care a luat-o, pentru bunul mers al comunităţii:
” Noi am fost printre primele GAL-uri din ţara care am depus proiecte. Nimeni nu prea ştia cum funcţionează acest sistem. În momentul în care am văzut că se întârzie foarte mult cu Fondul de Garantare, am semnat, în calitate de preşedinte, o scrisoare de garanţie bancară, pe persoana fizică.. Am riscat, deoarece nu ştiam dacă o să îmi recuperez banii. A fost o chestie de ore, am ales să risc totul pentru dezvoltarea comunei „. Acesta este Cătălin Corbea, cel mai performant primar din judeţ.


Publicat  :  aprilie 13, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare