Exclusiv: Locuitorii din Răsuceni au ieşit la pescuit pe drumurile din comună

IMG_1828Ploile abundente şi furtunile din ultimele zile au făcut prăpăd în curţile oamenilor, dar şi pe drumurile din comuna Răsuceni. Au fost inundate 40 ha de pășuni şi fânețe, 16 fântâni, 2 poduri, 6 podețe, 0.3, km din DJ 503 A şi 0.15 km din DC 24.
DJ 503 A, principalul drum de legătură între Răsuceni şi Răsucenii de Sus este închis circulaţiei, din cauza revărsării râului Câlniştea.
Singurul drum care leagă cele două entităţi ale comunei Răsuceni şi mai departe către Toporu este un drum pe câmp, pe care puţini sunt cei care se încumetă să-l străbată.IMG_1845
Localnicii spun că dacă ploile vor continua şi acest drum urmează să fie inundat:
“La Drăgăneşti Vlaşca râul Câlniştea a crescut, a ieşit din matcă şi a inundat DN 6 Bucureşti Alexandria. Pentru a scade debitul la ei, au dat drumul pe afluenţi.Şi în zilele trecute era apă pe pod, dar acum a fost inundat complet şi circulaţia a fost oprită.”
Nu este prima oară când acest pod este inundat, se întâmplă de fiecare dată când se revărsă o cantitate mai mare de apă pe raul Câlniştea.IMG_1820
Obişnuiţi cu această situaţie, cu mic, cu mare, locuitorii din Răsuceni se aflau astăzi la pescuit pe drumul blocat. În doar câteva minute aceştia umpleau sacii cu peşte, fericiţi de o asemenea ocazie.


Publicat  :  iunie 5, 2019

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare