Exclusiv: Enervaţi de o jucărie, trei copii au vandalizat şcoala din Clejani

IMG_2909Adi are 8 ani, Nico are 9, iar Edi 10 ani. Adi şi Nico sunt elevi la Şcoala primară din Clejani, Edi învaţă la Milcovaţu.
Este greu de crezut, dar aceşti trei copii au reuşit în după amiaza zilei de 11 septembrie să distrugă, în aproximativ trei ore, o unitate de învăţământ din comuna Clejani.
Au fost vandalizate cele 5 clase, trei pentru învăţământul primar şi două de grădiniţă, cancelaria, grupul sanitar şi centrala termică.
Fotografiile pot cuprinde prea puţin din dezastrul pe care aceşti copii au reuşit să-l facă.
Mobilierul şcolar şi materiale didactice au fost rupte şi aruncate peste tot, uşile sparte, grupul sanitar distrus, peleţii de la centrala termică şi praful de la instinctoare au fost împrăştiate pe tot holul.IMG_2952
După ce au obosit, copiii au mers la grupul sanitar, au deteriorat instalaţia electrică, iar doi dintre ei au început să-şi facă duş. Aşa au fost găsiţi de către femeia de serviciu a şcolii, care venise să facă curăţenie. Unul dintre copii a fugit dezbrăcat acasă, s-a îmbrăcat şi a revenit la şcoală pentru a vedea ce se întâmplă. Poliţiştii l-au găsit urcat pe clădirea sălii de sport.

” În jurul orei 13, după ce s-au încheiat cursurile, şcoala a fost încuiată şi personalul a plecat acasă.
În jurul orei 17, a venit femeia de serviciu pentru a face curăţenie în şcolă. Nu i-a venit să creadă ce a văzut. Cu toţii suntem şocaţi de cele întâmplate, nu putem să înţelegem cum nişte copii au putut să facă acest lucru”, ne spune Florin Nidelea, primarul comunei Clejani.IMG_2957
Filmul întregului eveniment ne este povestit cu nonşalanţă chiar de către cei trei „protagonişti”:
” Am observat că un geam este deschis şi am zis să intrăm pentru a vedea ce este înăuntru. Ne-am plimbat prin şcoală, când o jucărie a început să cânte. Este aia care anunţă că este ora trei. Am luat-o şi am aruncat-o în cutia cu jucării, nu a încetat zgomotul. Am dat în ea cu un băţ, care a sărit şi l-a lovit pe ăsta mic. Atunci ne-am enervat şi am început să distrugem totul. Am văzut şi într-un joc ceva asemănător, a fost distractiv până am început să obosim”.
O mărturisire ce te lăsa fără glas şi ridică atâtea semne de întrebare despre evoluţia societăţii româneşti.
Ancheta este încă în desfăşurare, la faţa locului prezentându-se şi reprezentanţii DGASPC Giurgiu.
Vom reveni cu amănunte.IMG_2938


Publicat  :  septembrie 11, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare