Exclusiv: Deputat Elena Dinu, despre Giurgiu, giurgiuveni şi candidatura la primăria municipiului

elena dinu

Aleasă deputat PSD de Giurgiu la alegerile parlamentare din decembrie 2016, Elena Dinu este singura femeie care reprezintă judeţul Giurgiu în Parlamentul României. Elena Dinu a reuşit să rămână departe de frământările prin care a trecut organizaţia PSD Giurgiu în ultimii ani. Alături de senatorii Niculae Bădălău şi Cristian Marciu, Elena Dinu s-a arătat mai mult preocupată de problemele giurgiuvenilor care i-au dat votul pentru ai reprezenta în Parlamentul României:
” Ştiind că sunt medic de profesie, persoanele care vin la cabinetul parlamentar în audienţe ridică probleme care ţin de sistemul sanitar. Din nefericire, oamenii nu sunt informaţi şi nu ştiu ce paşi trebuie să urmeze când se confruntă cu o problemă de sănătate. Fiind vorba despre situaţii extreme, oamenii sunt de multe ori disperaţi. Încerc să-i îndrum, să le explic ce paşi legali pot face pentru a rezolva o situaţie anume. Sunt fericită când văd că tot mai mulţi medici tineri aleg să vină în ultima perioadă pentru a profesa în Giurgiu. Lucrurile s-au schimbat foarte mult în sistemul sanitar din România. Apar criticii şi spun: a fost stabilită o stare de normalitate. În regulă, sunt de acord cu ei. Dar de ce nimeni, în afară de guvernare PSD – ALDE, nu a încercat în ultimii 28 de ani să ajungă la această normalitate? Această guvernare a readus profesia de medic acolo unde trebuia. Este mult, este puţin, eu spun că am făcut un lucru extraordinar pentru sistemul de sănătate din această ţară”, spune deputatul Elena Dinu.
Prinsă între naveta aproape zilnică Giurgiu- Bucureşti, percepţia deputatului Elena Dinu este aproape aceiaşi ca a majorităţii giurgiuvenilor. Oraşul nostru este unul trist, fără vreo perspectivă de dezvoltare, oamenii sunt nefericiţi, un oraş care se stinge pe zi ce trece:
” Suntem un oraş mic, aflat în proximitatea capitalei, fapt care constituie un mare dezavantaj. În momentul în care vorbim, avem un oraş trist, cu oameni nefericiţi şi supăraţi. Am intrat într-o rutină şi nimeni nu vine cu o soluţie.De fapt, întreaga Românie este în acest moment blocată.De frica DNĂ, funcţionării nu mai vor să semneze documente, administraţiile refuză să-şi asume proiecte importante. Nimeni nu ştie cum putem să ieşim din acest blocaj.
Noi, la nivelul administraţiei locale, nu am ştiut vreodată ce vrem. Suntem în acest moment un oraş fără vreun fel de perspectivă. Este trist, este neplăcut, dar trebuie să conştientizăm odată acest lucru. S-ar putea să fie prea târziu când vom avea noi, oamenii politici, curajul să privim în faţă adevărul. Îmi doresc un oraş viu, deschis, occidental, să punem în valoare avantajul pe care ni-l oferă Dunărea.”, a mai declarat deputatul Elena Dinu.
Despre Giurgiu, giurgiuveni şi eventuala candidatură la primăria municipiului Giurgiu, vezi video:


Publicat  :  martie 24, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare