Exclusiv: Condiţii mizere într-o fermă de animale din Satu Nou: Vacile moarte sunt lăsate în interiorul fermei

vaca moarta

Într-o filmare realizată în urmă cu aproximativ două săptămâni, se poate observa cum mai multe vaci supraviețuiesc în condiții revoltătoare, greu de imaginat, într-o fermă de animale din Satu Nou (Coreea), comuna Răsuceni.
  Animalele stau în frig, în mocirlă și bălegar de un metru şi par subnutrite.
Mai mult, din cauza acestor condiţii mai multe animale au murit în ultimul timp, pe filmare apărând cadavrele a două vaci aflate într-o stare avansată de putrefacţie, cadavre care nu au fost evacuate din interiorul fermei.

Din spusele localnicilor, în această fermă sunt crescute aproximativ 35 de vaci, iar proprietarul acestora le creşte în condiţii total insalubre.

În lipsa hranei, uneori animalele sunt lăsate libere, devastând culturile sătenilor.

Vacile sunt crescute în nişte grajduri care au aparţinut de fostul IAS Toporu.

Acestea au fost cumpărate de către un potent om de afaceri din Drăgăneşti Vlaşca, Valerică Pârvulescu, cunoscut în zonă ca Vali Conta.

Într-o perioadă, grajdurile au fost închiriate pentru Iulian Micu, care a dezvoltat aici o importantă afacere cu lactate de capră sub brandul „La Caprina”.

În prezent, se pare că aceste grajduri, unde este ferma de vaci, ar fi folosite, ” pe persoană fizică „, de un anume Catană George.

În condiţiile în care toate legile în privinţa creşterii animalelor sunt încălcate, considerăm că este momentul ca instituţiile abilitate în domeniu (DSVSA, Poliţia Animalelor, Garda de Mediu) să-şi facă datoria şi să nu mai permită astfel de situaţii revoltătoare.

 

 


Publicat  :  februarie 10, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare