Eveniment special la Mănăstirea Comana de Ziua Eroilor

comana 1Joi, 17 mai, 2018, la ora 12:00, clopotele Mănăstirii Comana au bătut pentru un eveniment special:
” – Domnule General este Teo la telefon. Din cauza condiţiilor atmosferice întârzie decolarea cu 15 minute.
– Nu întârzie nimic. Dă-mi-l la telefon. Teo, decolezi acum, eviţi norii şi virezi puţin dreapta deasupra mănăstirii. Curaj şi atenţie!”.
Ordinele sunt ascultate şi un avion survolează de mai multe ori Mănăstirea Comana. Este încheierea unei zile extraordinare: Sfânta Înălţare a Domnului, Ziua Eroilor şi Centenarul Marii Uniri, aniversate la Mănăstirea Comana, alături de legendarul General (r) Radu Theodoru şi invitaţii săi.comana 2
Deşi are 94 de ani, Radu Theodoru este încă un spirit tânăr, coordonează milităreşte desfăşurarea ceremoniei.
Alături îi este un alt erou: veteranul de război generalul- maior Ion Dobran. Are 99 de ani, a participat la peste 340 de misiuni, s-a angajat în 74 de lupte aeriene şi a înregistrat 10 victorii aeriene confirmate. A fost doborât de trei ori, scăpând cu viaţă fără răni grave. comana 3Generalul Dobran a fost decorat cu Ordinul „Steaua României”, Ordinul „Coroana României”, Ordinul „Virtutea Aeronautică”, Ordinul „Leul Alb” (Cehoslovacia), Medalia „Victoria” (URSS), Medalia „Eliberarea de sub jugul fascist’’ și Medalia „Crucea comemorativă a celui de-al doilea război mondial’’.
Consiliul Local Comana şi primarul Aurel Enache îi înmânează lui Radu Theodoru diploma de cetăţean de onoare al comunei. Este o surpriză, de care nu ştiu nici organizatorii.
Curtea Mănăstirii Comana este plină de steaguri tricolore şi oameni îmbrăcaţi în haine populare. Au venit din toate colţurile ţării, pentru a fi alături, în această zi Sfântă, de Radu Theodoru, de eroii şi adevăratele valori ale neamului românesc. Nu lipsesc unioniştii, unirea cu Basarabia este pe buzele tuturor.comana 5
Trebuie remarcată prezenta elevilor de la şcoala din localitate şi a micilor artişti, care, prin cântece şi poezie, au creat o zi unică la Mănăstirea Comana.
comana 6


Publicat  :  mai 17, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare