EVENIMENT CARITABIL PENTRU COPII

18 dec 4110 copii aflați în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu au avut bucuria de a se întâlni cu Moș Crăciun sâmbătă,18 decembrie 2021, la Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu.
Evenimentul Be Their Santa a fost organizat de Asociația Oameni, Valori, Fapte, cu sprijinul angajaților Companiei Hewlett Packard Inc. Romania, care au devenit voluntari și au donat cadouri copiilor din bugetul personal. În total, 163 de copii beneficiari de servicii sociale în structurile rezidențiale pentru copii (casele de tip familial, apartamentul social 43, Complexul de Servicii Sociale) și în Centrul de Zi Luceafărul din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu, au primit cadourile pe care și le-au dorit; în urmă cu trei săptămâni, au scris scrisori către Moș Crăciun, în care fiecare și-a exprimat opțiunea privind cadoul pe care dorește să îl primească și, chiar dacă nu toți au putut fi prezenți la eveniment, darurile au ajuns la ei.
Asociația Oameni, Valori, Fapte a mai avut o surpriză pentru copii: o trupă de teatru pentru copii, MINIRICII, s-a deplasat din București cu toată recuzita pentru a susține spectacolul de teatru adresat copiilor “Copacul înțelept”, cu durata de 60 de minute. Copiii au fost încântați de spectacol iar clipele plăcute au continuat într-o atmosferă de sărbatoare, cu primirea darurilor de la Moș Crăciun.
În mijlocul copiilor s-au aflat și Președintele Consiliulului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu și directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, Daniela Ruse; între organizația nonguvernamentală Oameni, Valori, Fapte și D.G.A.S.P.C. Giurgiu a fost încheiată, în luna noiembrie 2021, o Convenție de colaborare, care vizează derularea de proiecte în sprijinul vârstnicilor instituționalizați și copiilor din structurile rezidențiale și nerezidențiale ale D.G.A.S.P.C. Giurgiu, prin mobilizarea și sprijinul voluntarilor.

„Be Their Santa”, proiectul de voluntariat corporativ desfășurat în parteneriat cu compania HP Inc. Romania, a dăruit o zi de magie pentru cei 163 de copii cu nevoie de iubire și speranță. Voluntarii HP, prin grija noastră au îndeplinit toate dorințele copiilor exprimate în scrisorile scrise de ei pentru Mos Crăciun. Suntem impresionați de faptul că dorințele lor sunt modeste, obișnuite pentru unii dintre noi, însă atât de necesare lor! Cadoul oferit de Asociația noastră, spectacolul „Copacul Înțelept” interpretat de oamenii cu suflet ai trupei MINIRICII, au creat momente memorabile în care copiii au cântat colinde, au aplaudat entuziasmați, au glumit, au râs împreună, au fost ca o mare familie! Suntem fericiti că am avut șansa să dăruim o parte din timpul, energia și bucuria noastră în sprijinul comunității! „ a declarat Beatrice Culda, președinta Asociației Oameni Valori, Fapte.1
Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, instituție în subordinea căreia se află structurile rezidențiale și nerezidențiale pentru copii, adresează mulțumiri tuturor persoanelor implicate în această acțiune caritabilă derulată în sprijinul copiilor.


Publicat  :  decembrie 22, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare