Eu am donat. Donează şi tu !

donare sange 1Aproape fiecare dintre noi am avut situaţii în care viaţa persoanelor apropiate nouă a depins la un moment dat de o transfuzie de sânge. Am apelat la rude, prieteni, persoane cunoscute. Am aşteptat cu emoţii, nu ştiam dacă demersul nostru o să fie unul fericit.
Orice act de donare de sânge, poate însemna salvarea unei vieţi.donare sange 2
În această perioadă, Centrul de Transfuzie Sanguină Giurgiu se confruntă cu o lipsă acută de sânge și face apel la populație să facă un gest umanitar, în sprijinul celor aflaţi pe patul de spital.
În lunile de vară, pe perioada concediilor şi a muncilor agricole, sistemul se confrunta frecvent cu scăderi de colectare, la centrul de transfuzii prezentându-se cu 20-25% mai puţini donatori fata de media obişnuită.
Pe de altă parte, tot în această perioadă, exista o cerere mai mare din cauza accidente rutiere sau a operaţiilor planificate.
Reamintim că persoanele care donează sânge primesc şapte tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, pentru salariaţi, sau o zi scutire de frecvenţă, pentru elevi, studenţi şi militari.


Publicat  :  iunie 20, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare