Este inadmisibil ca aleşii să aibă mai multe zile de vacanţă decât copiii din clasa a I-a!

l ciobanu

Parlamentarul PP-DD Giurgiu Liliana Ciobanu consideră inadmisibil ca aleşii să aibă mai multe zile de vacanţă decât copiii din clasa a I-a! Aceste vacanţe sunt plătite însă din banii fiecărui român!

Decizia conducerii Parlamentului de a acorda aleşilor şase săptămâni de vacanţă, mascată sub numele de „activitate în teritoriu”, este aberantă şi sfidătoare la adresa electoratului. Majoritatea parlamentară PSD a dat dovadă de un profund dispreţ la adresa românilor, dispunând această pauză legislativă de şase săptămâni, chipurile pentru ca deputaţii şi senatorii să participe la campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, demers absolut nefondat şi în bătaie de joc.

Oricum, activitatea parlamentară din România se reduce în prezent la doar două zile pe săptămână, respectiv luni şi marţi, atunci când au loc şedinţele de plen ale celor două Camere. Fiecare parlamentar ştie însă că întâlnirile cu cetăţenii din colegiile lor au loc, de obicei, la sfârşitul săptămânii. În aceste condiţii, faptul că s-a acordat o astfel de „vacanţă parlamentară” inutilă, dar plătită din banii tuturor românilor, nu va aduce nici un beneficiu, nici nouă parlamentarilor, nici candidaţilor la Preşedinţie, şi nici cetăţenilor. Din contră, această pauză forţată de o lună şi jumătate va creşte şi mai mult dispreţul românilor la adresa forului legislativ, respectiv va conduce la o diminuare drastică a brumei de încredere avută încă de oameni în Parlament şi parlamentari.

Situaţia este atipică la Camera Deputaţilor, unde deputaţii au fost şi nu prea în vacanţă electorală, deşi nu s-a anunţat oficial acest lucru. Dacă la Senat lucrurile s-au spus tranşant, la Camera Deputaţilor persistă încă o stare de incertitudine cu privire la programul de lucru. În ultimele trei săptămâni am avut doar câte o scurtă şedinţă de plen pe săptămână, pentru votul pentru aprobarea urmăririi penale a unor deputaţi. Practic, au loc şedinţe de plen doar pentru a dezbate scrisorile Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitoare la imunitatea unor parlamentari.

La fel s-a întâmplat şi în săptămânile premergătoare alegerilor europarlamentare, nici atunci nu s-a spus clar că va fi vacanţă electorală, dar aşa s-a întâmplat de facto. Din păcate, la Camera Deputaţilor se „joacă” aşa cum dictează preşedintele Valeriu Zgonea, cocoţat pe majoritatea parlamentară a PSD, iar lucrurile evoluează după bunul lui plac, în defavoarea actului de legiferare. Nu în ultimul rând, sunt revoltată de acest ping-pong cu cvorumul şedinţelor de plen care au totuşi loc, deoarece nu este normal ca deputaţii prezenţi să sufere din cauza absenţelor celorlalţi, deşi în prima fază se constatase că şedinţele se pot desfăşura normal…


Publicat  :  octombrie 30, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare