Elena Dinu , declaraţie politică

imagesCristina Elena Dinu, deputat PSD de Giurgiu, este unul dintre cei mai activi parlamentari giurgiuveni. Prin intervenţiile sale din plenul Camerei Deputaţilor, prin activitatea din comisia pentru sănătate şi familie, Elena Dinu reprezintă interesele giurgiuvenilor.
Recent, Elena Dinu a avut în Camera Deputaților o declarație politică, referitoare la reforma fiscală, o măsură care a fost prevăzută în Programul de Guvernare.
„România avea, fără îndoială, nevoie de o reformă fiscală iar Guvernul, prin programul pe care l-a prezentat încă din campania electorală, a preconizat măsurile prin care avea de gând să o facă. Evident, ca orice lucru care vine să modifice anumite stări de fapt, actuala reformă fiscală a ridicat tot mai multe și firești întrebări legate de finalitatea ei din punct de vedere administrativ și financiar. De aceea, Guvernul a pregătit din timp toate aceste măsuri.
Amintiți-vă că măsura transferului contribuțiilor a fost anunțată încă de la începutul guvernării, ea fiind preluată de la guvernul anterior și menținută în programul asumat de Guvernul Tudose. Au existat apoi, toate acele negocieri cu sindicatele pentru Legea salarizării unitare, unde s-a spus că va avea loc acest transfer al contribuțiilor. Deci sindicatele au știut încă din această vară că se va face acest transfer. Ordonanța de urgență privind măsurile fiscale a fost publicată cu două săptămâni înainte de a fi adoptată. Au existat numeroase întâlniri între Guvern, sindicate și patronate pe acest subiect. Deci nu putem vorbi despre o măsură pripită a Guvernului.
Să ne amintim că paragraful al treilea al Programului de Guvernare, program pe care românii l-au votat covârșitor, avea ca deziderat dezvoltarea clasei de mijloc. Ei bine, tocmai asta se încearcă acum, o balansare a politicilor fiscale în favoarea micilor antreprenori. În ceea ce privește cea mai controversată măsură a acestei reforme fiscale, transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, ea a fost făcută pentru a proteja angajatul și statul deopotrivă, pentru că 30% din companii nu plătesc contribuțiile la sănătate. Prin această măsură, angajatorii nu au niciun cost suplimentar, deci nu au niciun motiv să le scadă salariile angajaților. Pentru economie însă, efectele vor fi substanțiale:
– Se diminuează deficitul la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat cu aproape 9 miliarde lei, bani care nu vor mai fi transferați de la bugetul de stat pentru plata pensiilor.
– Diferența de aproape 9 miliarde lei va putea fi folosită pentru spitale, școli, drumuri sau medicamente.
– Se simplifică birocrația, prin scăderea numărul de taxe de la 9 contribuții sociale aferente salariului în prezent, la 3 contribuții după introducerea măsurilor.
– Crește semnificativ colectarea contribuțiilor sociale, pentru că neplata banilor reținuți la sursă va fi clar definită ca infracțiune.
Mă bucur că a fost spart” mitul” așa zisului refuz în bloc al acestor măsuri fiscale, deoarece cele mai importate organizații ale patronilor români susțin măsurile fiscale și consideră că nu vor fi afectate de aceste modificări.
În încheiere, aș vrea să mă refer la critica făcută de opoziție cum că această măsură nu se află, ad literam, în prezentările din campania electorală. Păi, stimați colegi, într-o prezentare sau broșură electorală nu poți include toate detaliile tehnice dintr-un program de guvernare. Să lăsăm ipocrizia și să privim realitatea: este pentru prima dată când un Guvern își urmărește, pas cu pas, îndeplinirea obiectivelor din program și, mai ales, încearcă să facă ordine într-un haos fiscal care a stat la baza atâtor nemulțumiri și nedreptăți.”


Publicat  :  decembrie 14, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare