După ce Curtea de Apel Bucureşti a anulat sentinţa Judecătoriei Bolintin Vale, Jean Jipa a revenit la conducerea primăriei Ogrezeni

Jean Jipa

O condamnare la închisoare de 3 ani cu suspendare, o demisie, o revenire asupra demisiei, probleme grave de sănătate, dar şi o veste extraordinară venită la sfârşitul anului, aceasta a fost viaţa din ultimele 7 luni pentru Jean Jipa, primarul comunei Ogrezeni.
Începând cu data de 17 decembrie 2018, Jean Jipa şi-a reînceput munca pentru care a fost creditat cu încrederea locuitorilor din comuna Ogrezeni. Totul, după ce Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat în totalitate, prin sentinţa din 22.11.2018, decizia Judecătoriei Bolintin Vale.
Întregul proces urmează să fie reluat de la zero, după ce judecătorii Curţii de Apel au constat că primarului Jean Jipa i-a fost încălcat dreptul la apărare, iar motivarea sentinţei pronunţată de către Judecătoria Bolintin Vale, în dosarul în care Jean Jipa este parte, este una contradictorie, în care nu se face altceva decât să fie reluate pasaje întregi din rechizitoriul procurorilor.

Apucături de „miliţică”, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Giurgiu

” Nu vreau să reiau întreaga poveste a dosarului, în care eu am fost acuzat, alături de alte două persoane, angajate ale primăriei Ogrezeni, de delapidare, fals, abuz în serviciu. Prin educaţia primită de la părinţi, am înţeles să fiu o persoană bună, să am încredere în colegii mei. Aceste trăsături de caracter m-au costat destul de mult. Atât, deocamdată, despre acest aspect.
Revenind la decizia Curţii de Apel Bucureşti, judecătorii au constatat ceea ce eu am spus încă de la început, cercetarea penală a fost efectuată cu inducerea mea în eroare, fără să beneficiez de dreptul legal la apărare.”, spune Jean Jipa, primarul comunei Ogrezeni.
În prima parte a cercetării penale în cazul prezentat, Jean Jipa a fost simplu martor, ca reprezentant legal al primăriei Ogrezeni, care se constituise parte în procesul de recuperare a prejudiciului:
” Nu pot să îmi explic din ce raţiuni, angajaţii IPJ Giurgiu, din compartimentul judiciar, nu şi-au dorit aflarea adevărului din acest caz, ci să găsească motive pentru că eu să devin inculpat.
Am fost citat la început ca martor. Ştiind că sunt nevinovat, am venit fără avocat şi am declarat sincer tot ce ştiam. După mai multe audieri, mi-au adus la cunoştinţă că îmi schimbă încadrarea din martor în inculpat şi tot ceea ce declar poate folosit împotriva mea. Documentele realizate de către cei de la judiciar au ajuns la Parchet, de aici la instanţă, apoi în motivarea Judecătoriei Bolintin Vale. Nu au  schimbat o virgulă, au luat de bun, cu copy- paste, tot ce au scris cei de la poliţie.
Am crezut că astfel de practici nu mai există în România, dar m-am înşelat „, completează primarul comunei Ogrezeni.

Jean Jipa – explicaţii despre demisii şi revenire

” Pentru cineva din afară, este greu să înţeleagă ceea ce am trăit eu în toţi aceşti ani. Stres, presiune, emoţii, vreau să mulţumesc familiei şi locuitorilor din Ogrezeni că mi-au fost aproape.
Am gândit întotdeauna, dacă urmează să fiu condamnat, chiar dacă sunt nevinovat, îmi dau demisia, este un gest de normalitate. Crezul meu este că un politician, care condamnat pentru o faptă penală, care are legătură cu funcţia pe care o deţine, trebuie imediat să-şi dea demisia.
Chiar dacă era nedreaptă, hotărârea judecătorească a însemnat pentru mine foarte mult. Am preferat să aleg demisia, decât să se spună că localitatea Ogrezeni este reprezentată de către un primar care este condamnat la închisoare, chiar dacă cu suspendare, pentru infracţiuni cu banii publici.
Oamenii din localitate nu au avut aceeaşi percepţie ca a mea şi mi-au cerut să revin asupra demisiei.Am respectat şi dorinţa lor, dar şi decizia mea: timp de 7 luni nu m-am atins de pixul şi ştampila primăriei, până ce, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, au desfiinţat sentinţa Judecătoriei Bolintin Vale „.

jean jipa 2

Revenit la conducerea primăriei Ogrezeni, Jean Jipa continuu proiecte începute

 

” Din luna decembrie am revenit la conducerea primăriei Ogrezeni, iar locuitorii trebuie să ştie că sunt acelaşi, că  uşa şi sufletul  sunt deschise pentru toate nevoile lor.”
Beneficiind de noile oportunităţi oferite de către PNDL 2, primăria comunei Ogrezeni este prima localitate din judeţul Giurgiu care a început demersurile oficiale pentru proiectul aducţiunii de gaze:
” Studiu de fezabilitate pentru acest proiect noi îl aveam pregătit de mai mulţi ani. În data de 22 ianuarie 2019 am depus la Transgaz cererea pentru obţinerea avizului.
Am avut apoi o întâlnire cu ministrul economiei, Niculae Bădălău. Fiu al satului, născut şi crescut în comuna Ogrezeni, domnia sa ne-a asigurat că urmează să depună toate eforturile necesare pentru realizarea acestei investiţii, care aduce un plus de confort pentru locuitorii din Ogrezeni, dar şi o creştere a nivelului de atractivitate pentru investitori.”, ne-a mai declarat Jean Jipa, primarul comunei Ogrezeni.

Tot în aceste zile a fost depus şi proiectul pentru implementarea sistemului de canalizare în Ogrezeni.
În prezent sunt unele neînţelegeri cu societatea care a dezvoltat sistemul de alimentare cu apă, SC. Triada Prod Impex SRL, determinate de mai mai multe nereguli care s-ar fi întâmplat în perioada în care atribuţiile de primar au fost îndeplinite de către vice-primar ul Vasile Stanciu.
Despre ce este vorba, legăturile dintre SC.Triada Impex şi ” Nea Marin miliardar”, într-un viitor material.


Publicat  :  ianuarie 26, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare