DEZVOLTARE PERSONALA – importanta investitiei in tine

1

Simti ca stagnezi pe mai multe planuri? Nu esti multumit cu actualul tau stil de viata? Pentru a fii fericit, este foarte important sa investesti in tine si sa iti aloci tot timpul de care ai nevoie pentru a evolua. Daca iti doresti sa ai o viata fara de regret, este esential sa incepi sa te privesti diferit, analizand fiecare situatie dint-un alt punct de vedere. Daca vrei ca in timp, uitandu-te in trecut sa vezi o evolutie, nu doar pe plan profesional, ci si pe cel social si personal, ai nevoie de o schimbare, realizata treptat, astfel incat aceasta sa iti fie benefica.

Cei 5 „Nu” pe care sa ii eviti

1. Nu iti spune „Nu” cand ai oportunitatea de a avea parte de experiente noi, benefice, si concentreaza-te asupra efectelor ulterioare ale acestora, asupra persoanei tale.
2. Nu lasa niciun alt factor in afara de propriile-ti dorinte sa decida, fie ca este vorba de societate, capitalul financiar sau problemele de la locul de munca ori de pe planul personal. Apeleaza la ajutor de fiecare data cand simti ca ai nevoie, realizandu-ti astfel toate visele.
3. Nu pierde nicio oportunitate de a calatori ori de a participa la un proiect, deoarece poti alege un imprumut intre 2000-3000 lei, simplu si rapid, de la Fix Credit, una dintre institutiile non-bancare de top.
4. Nu-ti neglija corpul si mintea, protejandu-te prin respectarea nevoilor acestora. Sustine-ti stilul de viata activ printr-o alimentatie sanatoasa, echilibrata, gasindu-ti propriul ritm. Incearca sa te odihnesti suficient, sa practici activitati cat mai placute si diversificate, pentru a-ti lasa oportunitatea de a te dezvolta constant.
5. Nu te abtine niciodata din a cunoaste si a-ti realiza visele, oricat de mari sau mici ti s-ar parea, deoarece ele au scopul de a te forma si pregati pentru marile aventuri ale vietii, oferindu-ti posibilitate de a te forma. Fa-ti planul pe care vrei sa il urmezi si solicita online un credit nebancar, destinat sa te ajute in indeplinirea viselor, ori de cate ori ai nevoie de un ajutor financiar.

Cum si de ce sa devii centrul intereselor tale

Nu ezita niciodata cand este vorba despre binele tau si focuseaza-te asupra propriei tale persoane, incercand sa nu elimini complet nevoile celor din jur, ci creand o balanta intre TINE si EI.
Cheia unei vieti fericite este echilibrul. De aceea, este foarte important sa te revizuiesti, sa contempli obiectiv asupra cine esti acum, cine vrei sa devii, stabilind pasii necesari acestei tranzitii. Totodata, tine cont ca o schimbare de o asa anvergura nu se poate si nu trebuie sa se realizeze de pe o zi pe alta, asa ca stabileste-ti principii, pe care sa le ai mereu ca punct de reper, in drumul tau spre CEA MAI BUNA VERSIUNE A TA.
Nu iti neglija niciodata nevoile, ia o pauza de fiecare data cand corpul si mintea te indeamna, astfel incat sa iti protejezi sanatatea psihica si fizica. Desi de multe ori este greu, sunt situatii cand trebuie sa alegi daca vrei sa iei deciziile obiectiv sau subiectiv. In astfel de situatii, „fa cativa pasi inapoi” pentru a putea privi intreaga situatie per ansamblu, stabilind intr-un timp delimitat de tine, ce varianta te va ajuta si care iti va dauna, incercand sa anticipezi si alegi in timp util repercursiunile pe care consideri ca ti le poti asuma.
Regretele sunt de cele mai multe ori, visele neimplinite, cele care lasa mereu in urma lor intrebarea „Cum ar fi fost daca..?”. Descoperindu-te din ce in ce mai mult, vei dobandi suficienta experienta de viata astfel incat sa te poti baza pe instinct in luare deciziilor definitorii din viata ta.
Pentru a fi multumit cu si de tine insuti, trebuie sa te treci in foarte multe situatii pe primul plan, atat la serviciu, cat si in viata sociala si personala. Nu face investitii care stii inca de la bun inceput ca iti pot dauna, fie pe termen scurt, fie pe termen lung. Focuseaza-te asupra proprie-ti dezvoltari, investind in evolutia ta, timp si energie. Concentreaza-te pe cariera si familie, facandu-ti insa timp si pentru pasiunile si hobby-urile tale.
Daca simti ca exista prea multe variabile in viata ta, datorita carora ramai fara timp pentru propria-ti persoana, construieste-ti o agenda pe care sa o actualizezi constant. Desi vor exista in continuare factori care se vor modifica, vei putea avea o evidenta asupra planurilor pe termen scurt si lung, treptat controland si gestionand mult mai bine activitatile in care esti implicat. Astfel, factorii nocivi vor putea fi identificati si eliminati, mult mai usor.


Publicat  :  iulie 17, 2018

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare