Detalii despre crima oribilă de la Cucuruzu

19427735_1348090201938750_1490236319_nÎn noaptea zilei de vineri – sâmbătă, 16 iunie, o crimă oribilă a avut loc în satul Cucuruzu, comuna Răsuceni.
Necşulete Ion, 48 de ani, recidivist, a violat-o şi ucis-o pe Vaitiş Dumitra, în vârstă de 77 de ani.

Ziua de vineri a fost una în care ploaia a alternat cu razele de soare. Pe înserat, ca de obicei, criminalul a mers la cârciuma din sat.
Acesta avea un istoric infracţional impresionant. În perioada în care a fost încorporat în armată a dezertat, fiind trimis în batalionul disciplinar. După doi ani, a avut o tentativă de omor în satul Chiriacu. A tăiat mâna unui bărbat şi a primit o condamnare de 6 ani. A scăpat după câţiva ani şi a săvârşit o nouă infracţiune: viol şi crimă, tot o femeie în vârstă. Are la activ 26 de ani de puşcărie.
În urmă cu un an a fost eliberat din penitenciar.
În noaptea crimei, la cârciumă, acesta a intrat în conflict cu mai multe persoane. A scos cuţitele (două), în cele din urmă s-a liniştit.
În jurul orei 11:00, a plecat spre casă. În drum, s-a oprit la un văr, Botea Ion. După mai multe pahare de alcool, în jurul orei 12: 00, a părăsit locuinţa vărului.
Însetat de băutură, a încercat să intre într-un magazin. Măgureanu Petre, proprietarul magazinului, l-a văzut şi a început să strige la el.De frică, nu a anunţat poliţia.
Necşulete şi-a continuat drumul, spre locul crimei.
O casă la marginea satului, locuită de către o bătrână singură (nu a fost căsătorită), două camere, un pridvor, cu scrobeală, cu era odată.IMG_4191
Poliţiştii spun că intenţia criminalului a fost jaful, instinctele animalice fiind declanşante de imagine bătrânei îmbrăcată doar în cămaşa de noapte. A lovit-o în faţă, până i-a scos dinţii din gură, un ochi (partea stângă), a violat-o. Bătrâna a murit în chinuri, sufocată de propria vomă şi sângele aspirat.
În dimineaţa zilei de sâmbătă, 17 iunie, vecinii au sunat la 112, fiind îngrijoraţi că nu şi-au mai văzut vecina în curte.
Criminalul părăsise deja localitatea, fugind la o rudă din Dimitrie Cantemir. În drumul său, s-a oprit şi în Chiriacu. Motivul? Îl detaliem în partea a doua a materialului.
Duminică, 18 iunie, acesta a fost arestat în momentul în care a revenit la locuinţa din Cucuruzu. Avea deja pregătită valiza pentru a merge la închisoare.
PS. Acesta crima putea fi oprită dacă justiţia ar fi luat în seama plângereă unei tinere de 19 ani.
Aceasta a fost violată în urmă cu două luni de către criminal. A urmat o tentativă de viol. O înregistrare telefonică,in care criminalul recunoaste violul, daca era luata in seama de catre politisti, putea sa evite aceasta crima.IMG_4197
Amănunte, luni, 26 iunie, pe www.giurgiupesurse.ro


Publicat  :  iunie 22, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare