De ce îl ţine atât de mult în braţe Vasile Mustatea pe Mihai Petre?’

13_38_2_713_Fotor_Collage

Modul în care Vasile Mustatea, preşedintele Consiliului judeţean încearcă, prin diferite tertipuri, să amâne numirea unui nou manager la Spitalul judeţean Giurgiu începe să ridice numeroase semne de întrebare. Chiar foarte mari, ce ar trebui să dea de gândit şi altor instituţii abilitate.
La început, poate a fost de înţeles: medicul Mihai Petre a fost alături de el, într-un moment delicat al vieţii, dar insistenta prin care îl susţine pe acesta, faptul că nu asculta nici un semnal venit din partea miilor de pacienţi, este mai mult decât dubios.
Primul care a avut curajul să vorbească despre neregulile din Spitalul judetan a fost consilierul judeţean Răzvan Cuc. A fost executat imediat de către Vasile Mustatea.
Pe 15 decembrie ar trebui să aibă loc concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului judeţean, după ce mandatul lui Mihai Petre a fost prelungit dincolo de limita legală.
Cu doar 11 zile înainte de acest concurs, Vasile Mustatea a introdus pe ordinea de zi o propunere de hotărâre prin care Ovidiu Andrei, unul dintre membrii Consiliului de administraţie de la spital, persoana care făcea parte şi din comisia de examinare, a fost revocat din calitatea de membru al consiliului.Cu alte cuvinte, a anulat concursul ce trebuia să aibă loc în 15 decembrie.
Motivaţia: una puerila.Că legea prevede că trebuie să aibă studii economice, de specialitate. De parcă nu era aceeaşi lege şi până astăzi, 4 decembrie.
Cu toată insistenta consilierilor judeţeni ,PSD PLR PC, de a amâna această hotărâre, pentru a se desfăşura concursul în bune condiţii, preşedintele Vasile Mustatea a refuzat orice compromis:
Andrei Ovidiu: Prin această propunere, boicotaţi concursul pentru desemnarea managerului la Spitalul judeţean.
Răzvan Cuc: Este mai bine să amânăm această decizie, până după concurs. Nu este vorba să facem ambiţii politice, să nu se interpreteze de către oameni ca noi, consilierii, luăm deciziile în funcţie de interesele de partid. Luni, este ultima zi pentru depunerea dosarelor, în dată de 15 este concursul. Este mai bine să eliminăm orice suspiciune.
Era evidentă că toate încercările vor rămâne fără răspuns. Preşedintele Consiliului judeţean a venit cu propunerea ca locul lui Ovidiu Andrei, în Consiliul de administraţie, să fie luat de către directorul economic al Consiliului judeţean Florentina Stănciulescu, aceasta fiind votata de către majoritatea consilierilor.
Acest vot a însemnat, de fapt, amânarea numirii unui nou director la Spitalul judeţean. Legea spune ca, membrii comisiei de examinare sunt stabiliţi cu 30 de zile înainte de concurs.
Concluzia, mandatul lui Mihai Petre, febleţea lui Vasile Mustatea şi coşmarul giurgiuvenilor este din nou prelungit. Dacă nu apare o mutare surpriză şi prefectura va ataca această hotărâre şi lucrurile se vor schimba.
Rămâne obsedanta întrebare: „De ce îl ţine atât de mult în braţe Vasile Mustatea pe Mihai Petre?’
Vom încerca să găsim un răspuns.


Publicat  :  decembrie 5, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare