De ce-a plecat? De ce-ar mai fi rămas?

psd

În buna tradiţie a mentalului colectiv românesc (chiar dacă este el curvar, beţiv şi te bate, dacă v-aţi luat, trebuia să rămâneţi împreună) trecerea lui Marian Măroiu de la PNL la PSD, pentru a candida la funcţia de primar al municipiului Giurgiu, a avut parte de aprecieri contradictorii, specifice românului.
Pe de-o parte, unii dintre liberali îl acuză pe Marian Măroiu că a părăsit domiciliul conjugal, chiar dacă a fost păcălit şi înşelat de nenumărate ori, pe de altă parte, urmaşii lui Barbu din PSD sunt nemulţumiţi că locul rămas liber, după ce „primadona” şi-a făcut într-o noapte bagajele şi a fugit pe geam fără să anunţe pe nimeni, a fost ocupat de altcineva.

O secvenţă de viaţă specific românească: înainte de nuntă mireasa a fugit cu dar cu tot.
Situaţia este una ingrată, atât pentru PSD, cât şi pentru PNL, cu atât mai mult pentru candidatul Marian Măroiu. Culmea, deşi în lumina reflectoarelor se află in aceste zile Măroiu, în toată această „brambureală” electorală el este o victimă a baletului făcut în ultimii ani de către liderii celor două partide.
Conducerea PSD Giurgiu a acceptat mai bine de 4 ani toate aroganţele şi ieşirile de independenţă ale primarului Nicolae Barbu. „Negoiţă” de Giurgiu a făcut tot ce a vrut cu cei de la PSD. Şi-a constituit o organizaţie paralelă în cadrul partidului, care nu răspundea în faţa nimănui, a atacat permanent conducerea partidului. Punând batista pe ţambal, în speranţa că vor găsi argumente pentru a-l convinge pe Nicolae Barbu să candideze pentru un nou mandat de primar, cei de la PSD au intrat în jocul unui „scamator” experimentat.
Cel care în 2012 a convins giurgiuvenii că votează un independent, pentru ca la deschiderea urnelor să constate că au votat de fapt un psd-ist, i- a amăgit în 2020 pe cei de la PSD că-l vor avea candidat la primărie, deşi el avea de mult bagajele făcute, plimbându-le când la PNL, când la ProRomania.
Astfel, cu aproximativ 3 luni înainte de alegeri, cei de la PSD s-au trezit şi fără candidat la primărie şi fără organizaţie municipală.
Pe de altă parte, Marian Măroiu a constatat, după 3 ani de muncă, că nu este candidatul PNL la primărie.
Ca în bancul cu iepuraşul şi fesul roşu, după ce a câştigat toate sondajele facute de către PNL, pe ultima sută de metri a mai fost comandată o cercetare sociologică în care au fost măsuraţi trei posibili candidaţi: Dumitru Beianu, Marian Măroiu, şi Adrian Anghelescu.
Toţi cei candidaţi având procente egale, candidatul PNL la primăria Giurgiu urmează să fie anunţat Adrian Anghelescu, după ce interpretarea sondajului va arăta că este singurul dintre candidaţi care are potenţial de creştere.
Un Marian Măroiu, înşelat de PNL, şi un PSD, înşelat de Nicolae Barbu, au decis să meargă împreună la alegerile locale din această toamnă.
Care le sunt şansele, doar timpul şi electoratul vor decide.


Publicat  :  iulie 20, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare