Dacă dragostea este un fum, aflaţi la Muzeul Judeţean Giurgiu

Muzeul Judetean GiurgiuMuzeul Judeţean” Teohari Antonescu” a găzduit luni, 19 februarie 2018, vernisajul expoziţiei „De dragoste şi tutun. Valori de patrimoniu la Giurgiu”, expoziţie ce prezintă pipe, lulele şi alte obiecte specifice fumatului.
„Suntem înconjuraţi de mărci, simboluri şi obiceiuri.
Expoziţia de astăzi este rezultatul unei munci de echipă, piesele din expoziţie sunt adunate în timp din şantierele arheologice de pe raza judeţului Giurgiu. Prezentăm obiecte de patrimoniu, piese valoroase. Mă gândesc, în primul rând, la ” Vasul cu îndrăgostiţi”. Este un început de ciclu această expoziţie, despre dragoste şi tutun”, a declarat Ionel Muscalu, managerul muzeului judeţean.
” În piesa ” Romeo şi Julieta „, William Shakespeare spunea că ” Dragostea este un fum „, de aici a pornit ideea expoziţiei de astăzi. Nu promovam fumatul, doar vrem să arătăm ca pipa a avut mai multe utilizări: a fost folosită în ritualuri, a fost obiect de ornament, a fost pretext de socializare. Pipele din colecţia noastră sunt turceşti, ei fiind cei care au introdus acest obicei în judeţul nostru.” a completat Iulia Răbîncă, cea care a realizat aceasta expoziţie.


Publicat  :  februarie 19, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare