Cum trăiesc cei mai cunoscuţi lăutari din Giurgiu perioada de pandemie

2

Restricţiile impuse de pandemia de COVID- 19 ne-a dat viaţa peste cap tuturor. Nici cei mai cunoscuţi lăutari din Giurgiu, „Taraful din Clejani”, mai nou rebranduit sub denumirea de ” Taraf de Caliu „, nu au fost ocoliţi de criză.
De la spectacolele pe care le susţineau în întreaga lume în faţa a mii de spectatori, de la nunţile, botezurile şi evenimentele private ce le acoperea tot timpul, lăutarii din Clejani s-au trezit că au foarte puţin de lucru.

1
Am mers întotdeauna cu drag acasă la familia lui Caliu (Anghel Gheorghe). 4

Chiar dacă sunt cunoscuţi în întreaga lume, nu şi-au pierdut modestia. Astăzi, 19 ianuarie, Caliu era plecat să înregistreze în studio la Bucureşti.1-1
” Este o colaborare pentru un mic proiect, dar în perioada aceasta nu putem refuza nimic”, ne spune Robert, fiul lui Caliu.
Ultimul an l-au parcurs cu greu, au trebuit să anuleze toate evenimentele pe care le aveau programate.
” Noi aveam aproape în fiecare săptămână două – trei evenimente la care cântam, la acestea se adăugau concertele din străinătate. În această perioadă nu am mai avut nimic. Au fost doar colaborări cu televiziunile şi la radio. Am lucrat mai mult în studiou. Am compus melodii noi, am înregistrat. Muzica este viaţa noastră, este singurul lucru pe care ştim să-l facem.”
Cei din ” Taraf de Caliu” speră ca restricţiile să se încheie cât mai repede şi să revină la viaţa lor normală.

Sursa foto: Taraf de Caliu


Publicat  :  ianuarie 19, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare