Cum se repartizează banii în funcţie de numărul de voturi

putineiu2

De ceva vreme politicienii noştrii nu mai apreciază o comunitate în funcţie de nevoile şi priorităţile acesteia ci în funcţie de numărul de voturi pe care poate să le aducă:

Câte voturi ai?
Patru mii..
Bun, primeşti.. atât de la buget, trei drumuri asfaltate şi poate o rezolvăm şi cu apa!
Tu câte ai?
O mie.
La atâtea voturi, mai îţi permiţi să mă deranjezi, nu vezi şi tu că nu sunt bani.

Acesta este de multe ori dialogul care se poartă între cei care pot decide repartizarea de fonduri pentru anumite proiecte depuse de o primărie şi primarul “innebunit” să realizeze ceva în localitate, deoarece ştie că la următoarele alegeri nu va mai fi votat. Pentru că, omul de rând, nu înţelege că nu sunt bani, el ştie un singur lucru:”l-am ales, să se descurce”.

Astfel că, localităţile „fără voturi”, sunt date uitării, primarii fiind nevoiţi ca tot ce realizează să facă din bugetul propriu al localităţii, şi aşa sărac. Dacă sunt puţine „voturi” sunt şi puţini locuitori, deci și venituri scăzute din taxe şi impozite locale.

În această situaţie se află şi comuna Putineiu, o localitate cu puţin peste o mie de voturi. Tot ce s-a realizat până în prezent în comună s-a făcut din fonduri proprii, prin modul chibzuit în care a folosit banii primarul Gheorghe Breazu. Şi chiar aşa, fără „voturi”, în ultimii doi ani în Putineiu, s-au realizat mai multe decât în comunele unde banii se duc pe plantarea de copaci şi panseluţe.

Deoarece trotuarele din localitate nu au mai fost reabilitate încă de pe vremea comunismului, devenise o adevărată problema faptul că oamenii circulau pe marginea DJ 504 şi nu de puţine ori, se puteau petrece adevărate tragedii. Tocmai de aceea, începând de săptămâna trecută, a început montarea de dale beton. În prima fază în satul Putineiu, urmând ca în perioada următoare să înceapă lucrările şi în satele Vieru şi Hodivoaia.
Bineînţeles, că şi acest proiect este realizat tot din bugetul propriu al primăriei, că de, este o comună cu puţine voturi.

putineiu1


Publicat  :  iunie 6, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare