Cum poţi diferenţia muierile de bărbaţii din politică!

11891083_10203480515973199_3360787750387476732_n

Nu este un concurs de miss. Deşi, pentru unii politicieni ar trebui, deoarece sunt doar muieri ce poartă izmene. Este o simplă clasificare subiectivă a politicienilor giurgiuveni. Poate eronată, dar cu siguranţă sinceră:

Politician de categoria a I-a: Este întotdeauna bine îmbrăcat şi diplomat în conversaţie. Este foarte sigur de poziţia pe care o ocupă. Chiar dacă, uneori, trece prin momente dificile nu lasă să se vadă acest lucru.

 De la distanţă, emană acel „ceva” care îţi dă certitudinea că este menit să fie conducător. Nu intră în dispute sterile şi lasă prima impresie că este arogant. Mai târziu, descoperi că este doar foarte bine educat.

 Politician de categoria a II-a: Este un politician disperat, care are întotdeauna impresia că ar trebui să ocupe o poziţie mai bună decât cea din prezent. Frustratul. Are în minte tot timpul fel de fel de comploturi, nu contează persoanele, ci doar disperarea funcţiei. Ar trăda pe toţi, pentru a accede la ceea ce consideră că i se cuvine.

 Politician de categoria a III-a: Mahalagioaica, cea care îşi pune fusta în cap ca la bâlci. Un parvenit, care nu visa nici în cele mai frumoase vise ale sale că o să ajungă în liga mare a clasei politice. Rudimentar, răzbunător şi pus pe scandal. O cometă trecătoare, o eroare de moment a electoratului.

Aşa este natura acestei meserii. Am intrat în contact cu toată clasa politica giurgiuveană. Cu unii am fost mai agresivi, îndeosebi cu cei mai puternici. Paradoxal, aşa am reuşit să descoperim caracterul fiecăruia.

 Cu siguranţă, preşedintele PSD, Niculae Bădălău, este omul politic pe care l-am criticat cel mai mult. Uneori pe bună dreptate, câteodată în mod eronat. A demonstrat că este un adevărat om politic: „Este normal să mă criticaţi. Voi vă faceţi meseria, eu pe a mea. Nu trebuie să ne iubim, trebuie să ne respectăm. Când ţi-ai propus să devii persoană publică, trebuie să accepţi şi criticile presei. Acesta este jocul.”
Din acele moment, fără niciun interes, şi-a câştigat admiraţia noastră. A dovedit că este un politician de rasă, care reuşeşte să-şi stăpânească răutăţile – este o un om educat.

 Marin Anton, Toma Petcu, Stănişteanu, Mustaţea, Teo, au avut parte de zeci de articole negative.
Cu o eleganţă specifică oamenilor destinaţi să facă politică, nu au reacţionat niciodată. Cu acest comportament, respectul şi aprecierea noastră a crescut proporţional. Sunt oameni care au înţeles că şi-au asumat intrarea în spaţiul public şi cu bune şi cu rele.

 Politicienii de categoria a III, ţaţele, îşi pun poalele în cap. Pac, la tribunal. Pe bani mulţi, pentru repararea onoarei, care oricum este una iluzorie şi este cuantificată doar de către electorat. Sunt doar simple comete în existenţa noastră! Acei nefericiţi, despre care am tot scris.

Claudiu Cimpoeru, Cristina Rotaru


Publicat  :  august 20, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare