Cum dezinformează Vasile Mustatea opinia publică!

10850323_10202156902723695_6622400490326045991_n

În plină procedura de concurs pentru ocuparea postului de manager la Spitalul judeţean, în ultima şedinţă de Consiliu judeţean, este înlocuit din Consiliul de administraţie ,Ovidiu Andrei. Aşa cum era de aşteptat, prefectura ataca în contencios administrativ această hotărâre, astfel încât consilierul judeţean PLR a rămas în continuare în Consiliul de administraţie.
Vasile Mustatea nu se da bătut şi cere amânarea concursului. Unul dintre argumentele invocate este faptul că ,în luna octombrie, a avut loc o modificare legislativă, care cere evaluarea concursului de către experţi externi, experţi care nu există. Corect, până aici.
În conferinţă de presă de vineri, 12 decembrie Vasile Mustatea a făcut însă o afirmaţie prin care dezinformează opinia publică, prin aceasta demonstrându-şi reaua credinţă în legătură cu ocuparea postului de director la Spitalul judeţean:” Am sunat la Ministerul Sănătăţii şi am discutat cu persoanele de specialitate de acolo. Mi s-a spus foarte clar, că Ministerul Sănătăţii a formulat un amendament şi a retrimis legea în Parlament, solicitând să fie scoasă din lege aceasta prevedere, până când se formează corpul acestor experţi.Şi în reţeaua Ministerului Sănătăţii, toate concursurile au fost sistate până la lămurirea în Parlament a acestei probleme. În aceste condiţii, în data de 5 decembrie, eu am trimis către Consiliul de administraţie un document prin care le-am adus la cunoştinţă aceste încălcări de lege şi le-am cerut să dispună măsurile legale. Adică suspendarea sau anularea concursului până la intrarea în legalitate cu aceste prevederi.”
Fals, total fals!
Din data de 25 noiembrie, prin concurs, Spitalului Județean Slobozia are un nou director.
În data de 8 decembrie 2014 a avut loc prima probă de concurs pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Municipal din Oradea. Tot în data de 8 decembrie s-a desfăşurat concursul pentru postul de manager la Spitalul Municipal Făgăraş.
Sunt doar trei exemple de unităţi spitaliceşti în care în ultima perioadă s-au desfăşurat examene pentru postul de manager. Sunt şi altele în ţară. Astfel, afirmaţia lui Vasile Mustatea: ” În reţeaua Ministerului Sănătăţii, toate concursurile au fost sistate până la lămurirea în Parlament a acestei probleme „, este neadevărată.

Cristina Rotaru,Claudiu Cimpoeru


Publicat  :  decembrie 15, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare