Cum a ajuns o firmă, cu un singur angajat, să fie organizator al Zilelor Municipiului Giurgiu ?!

zilele municipiului giurgiu

„Începând de joi, 18 aprilie 2019, până în data de 22 aprilie, ora prânzului, traficul rutier din zona centrală a municipiului Giurgiu este restricționat, iar parcările în această zonă vor fi interzise.”
Este anunţul făcut de către primăria Giurgiu, măsurile fiind luate cu ocazia manifestărilor care se vor desfăşura cu prilejul ” Zilelor Municipiului Giurgiu”.
Cum s-a întâmplat în ultimii ani, prin hotărâre de Consiliu local, organizarea acestor manifestări a fost delegată către Centrul Cultural ” Ion Vinea”.
Pe afişul oficial al manifestării apare, alături de Centrul Cultural ” Ion Vinea”, un alt organizator. Este vorba despre o societate comercială din Bucureşti: SC Viobeti Comimpex SRL.
Firma are domeniul principal de activitate servicii de restaurant şi aparţine unui anume Turcu Vergil, care este şi singurul angajat al societăţii.
La o simplă căutare pe Google, societatea comercială care se va ocupă de fapt în acest an de organizarea zilelor oraşului este implicată în mai multe manifestări ” cu cântec”, la alte evenimente similare din ţară:
„CIUDĂŢENII… O firmã din Bucureşti, care a jupuit comercianţii bârlãdeni la faimosul Festival al Caşului, eşecul total de anul trecut, va organiza anul acesta în perioada 20-22 iulie, Târgul de Sf. Ilie. Dacã anul trecut comercianţii bârlãdeni au luat cu asalt Consiliul Local Municipal (CLM) Bârlad, fãcând scandal cã se preferã o firmã care i-a jupuit de bani, anul acesta aceiaşi comercianţi sunt „parteneri” cu aceeaşi firmã!
Este vorba despre firma bucureşteană, Viobeti Comimpex SRL, care are un singur angajat şi a fãcut profit de peste 485 000 de lei anul trecut! Cel mai ciudat este modul cum a ajuns aceastã firmã sã organizeze festivaluri la Bârlad. Primarul Dumitru Boros nu ştie nimic, iar noul director al pieţelor (DAPPC Bârlad), Iulian Bâca, strânge din umeri şi zice cã habar nu are de ce Viobeti Comimpex organizeazã aceste evenimente.” – http: //www.vremeanoua.ro
” Gardul de scânduri (cetatea Zargidava, în concepția organizatorului SC VIOBETI COMIMPEX SRL, plătit de Primăria Roman cu 100.000 de lei) sprijinea stingher memoria fostului cartodrom, într-o parte a zăvoiului pe unde altădată se auzeau zumzăind roiurile de carturi din toată țara. Acum istoria locului a ajuns să fie luată în râs chiar de primarul și consilierii romașcani care au votat acest ghiveci kitschos cu nume de mare “festival”. Cât despre istoria națională, dacă e să te iei după comunicatul Primăriei Roman cu programul manifestărilor, a fost scufundată pentru totdeauna într-un ocean de fake news ” -https: //salutaridinroman.ro
” O firmã din Bucureşti, Viobeti Comimpex SRL, a stârnit iarãsi scandal între presa localã şi CLM Bârlad, printr-o asociere suspect de secretã dintre firma în cauzã şi Primãria Bârlad.
Viobeti Comimpex SRL are un singur angajat, şi de prin 2017 nu a mai cãlcat în Bârlad, fiind preferatã pentru organizarea de evenimente o firmã localã. „- http://vaslui.robo-stiri.ro
„Timp de 4 zile, Slobozia s-a aflat sub asediul unui Festival dubios, organizat de către firmă Viobeti Comimpex SRL, al cărei asociat unic este un anume Vergil Turcu, specializat în «țepe» administrative oriunde pe teritoriul României. Oficialii locali cunosc situația, însă susțin că «acordul-cadru» este legal, iar Slobozia a beneficiat timp de 4 zile de un «festival tradițional al meșteșugarilor». ” – http://www.independentonline.ro

Sunt doar câteva referinţe despre ” seriozitate” evenimentelor similare realizate în alte oraşe din ţară de către firma care se ocupă de organizarea Zilelor Municipiului Giurgiu.
Asociaţia pentru drepturi de autor a compozitorilor, UCMR – ADA, a raportat mai multe manifestări organizate de către SC VIOBETI COMIMPEX SRL, evenimente pentru care firma nu şi-a onorat obligaţiile financiare către artişti.1
Consilierii locali au votat delegarea organizării manifestărilor prilejuite de „Zilelor Municipiului Giurgiu” către Centrul Cultural ” Ion Vinea”, cum a ajuns Viobeti Comimpex SRL printre organizatori?
Există un contract de parteneriat, Centrul Cultural a organizat o licitaţie? Sunt întrebări la care giurgiuvenii trebuie să afle răspunsul.
Fiind o manifestare de amploare, la care sunt aşteptaţi să participe mii de giurgiuveni, este de urmărit modul în care inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu vor reuşi să verifice modul în care sunt respectate normele tehnice pentru organizarea târgurilor şi expoziţiilor de produse alimentare, cuprinse în regulamentul adoptat de către Consiliul Local Giurgiu în luna august 2018.
ANAF-ul, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, alături de Inspectoratul Teritorial de Muncă, sunt alte instituţii care, în mod normal, ar trebui să aibă un volum de activitate mai mare în aceste zile.


Publicat  :  aprilie 18, 2019

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare