Cui este frică de Jean Jipa ?

jipa 1

 

Luni, 18 iunie, la Judecătoria Bolintin Vale a avut loc o nouă înfăţişare în dosarul în care Jean Jipa, primarul comunei Ogrezeni, alături de doi foşti angajaţi ai primăriei, este acuzat de delapidare, fals intelectual şi abuz în serviciu. O sentinţă în dosarul, deschis în anul 2016, a rămas în pronunţare, pentru data de 29 iulie 2018.
Cu doar câteva zile înainte de termenul de judecată de luni, în mediul online au mai multe articole, prin care se încerca să se pună presiune pe judecătorii şi procurorii din Bolintin Vale.
Plecând de la faptul că , Alexandru Gheorghe Tecoi, fiul procurorului Eugenia Tecoi, este consilierul personal al primarului Jean Jipa, au fost lansate numeroase speculaţii că acest dosar este tergiversat.
În cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurate marţi, 19 iunie, Jean Jipa şi Alexandru Tecoi au arătat că acuzaţiile aduse sunt total nefondate:jipa 2
” Vă pot spune că Alexandru Tecoi este consilierul meu de doar 4 luni și nu de un an, așa cum se arată în acel articol.
El este alături de mine pentru a-mi oferi sprijin în domeniul juridic și pe teme de administrare a patrimoniului comunei, deoarece este de profesie consilier juridic autorizat. De la această colaborare şi până a face o legătură cu reprezentanţii Ministerului Public, care instrumentează acest dosar, este o cale lungă.
Nu am încercat şi nici nu o să încerc să determin voinţa celor care au întocmit actele de cercetare penală. Acolo unde am greşit, mi-am asumat vina şi am răspuns administrativ Am pus mereu la dispoziția tuturor organelor de cercetare documentele și informațiile cerute, de la DNA, la Parchetele din Giurgiu și Bolintin și niciodată nu am încercat să influențez, într-un fel sau altul, decizia celor care cercetează cazurile în care sunt implicat”, a declarat Jean Jipa, primarul comunei Ogrezeni.jipa 3
„Administrez o mică benzinărie în comuna Clejani şi nu, aşa cum se afirmă, în Ogrezeni, societate care a plătit în ultimul an peste 1 miliard de lei impozite la bugetul de stat. Sunt absolvent al facultăţii de drept şi am un master în dreptul afacerilor. Într-adevăr, ambii mei părinţi sunt persoane publice, respectabile, dar nu am profitat vreodată de acest statut. Am învăţat de la ei că trebuie să stau departe de orice speculaţii, astfel că nu am făcut şi nu o să fac politică. Niciunul dintre părinţii mei nu au legătură cu dosarul domnului primar, cum greşit s-a afirmat. „, a precizat Alexandru Tecoi.
Profesionalismul şi integritatea Eugeniei Tecoi, procuror la Parchetul Judecătoriei Bolintin Vale, sunt mai presus de orice interpretare. Dosare de cămătărie, cu implicaţii sociale majore (Clanul Sportivilor, Mihnea Boerescu), sunt doar câteva dintre cazurile instrumentate de către aceasta în ultima perioadă.
Eugenia Tecoi nu este procurorul care a instrumentat dosarul în care implicat şi primarul comunei Ogrezeni!
PS: O posibilă explicaţie pentru noul scandal:
„De când domnul senator Niculae Bădălău a venit cu iniţiativa legislativă privind Balta Hobaia, au început presiuni enorme asupra administraţie locale din Ogrezeni. Sunt intrigi la nivel local, judeţean şi chiar naţional, nu pot să nu fac o legătură între aceste articole şi „cazul” Balta Hobaia.”- Alexandru Tecoi
„Situaţia de infracţionalitate legată de Balta Hobaia a fost menţinută de atâţia ani, de către toate autorităţile. Deputaţii de la ALDE au plecat din sală când s-a votat acest proiect de lege.
Ce vreţi să vă spun, că Tariceanu a defilat cu Dan Păsat pe uliţele din Hobaia, că Păsat a fost în u la mitingul de acum săptămâni?” – Jean Jipa


Publicat  :  iunie 19, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare