Cu drag despre municipiul Giurgiu! Cu drag, despre România!

adrian anghelescu

Joi, în cadrul emisiunii ”Cu drag, despre România!” municipiul Giurgiu a fost vedeta unei emisiuni realizate și difuzate de televiziunea națională Realitatea TV.
Președintele filialei municipale a PNL Giurgiu, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, a punctat faptul că, în ciuda condițiilor pandemice, în ciuda crizei economice, municipiul Giurgiu a reușit să beneficieze de investiții. În contextul crizei economice și energetice care azi afectează nu doar fiecare român ci și instituțiile publice, este de amintit faptul că locuitorii municipiului Giurgiu au beneficiat în iarna trecută de cea mai mare subvenție a gigacaloriei din țară, valoarea subvenției ajungând la 78% preț subvenționat. ”În contextul de pandemie costurile au fost foarte mari pentru centrele de vaccinare și nu numai. Am preluat o datorie publică foarte mare, am degrevat această datorie, peste două treimi sunt plătite, și m-am orientat pe ceea ce-i lipsește acestui oraș și mă refer la investitori pentru a putea consolida bugetul local. La acest moment din taxele și impozitele la bugetul local plătite de persoanele fizice și juridice nu pot acoperi decât 33% din funcționarea primăriei. Este foarte greu, pe șapte domenii de activitate, să satisfaci cerințele giurgiuvenilor.”, a declarat primarul municipiului, Adrian Anghelescu.
În premieră, în cadrul emisiunii, primarul municipiului a anunțat încheierea unui acord de parteneriat cu BMW Bulgaria pentru deschiderea la Giurgiu a unei fabrici de autoutilitare electrice. De asemenea, la finalul lunii octombrie urmează să se semneze un alt acord de parteneriat cu Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE) care va aduce în Giurgiu o investiție privată in valoare totală de aproximativ 300 milioane de euro, investiție care va genera un număr de aproximativ 1000 noi locuri de muncă. ”La sfârșitul lunii octombrie semnăm contractul cu una dintre cele mai mari firme producătoare de acumulatori și baterii electrice, pe un areal de 60 ha, ulterior extins la 100 ha. Vom începe cu 200 de locuri noi de muncă, vom ajunge până la 1000. Avem două mari centre comerciale construite în acest mandat.” arată Adrian Anghelescu.


Publicat  :  octombrie 8, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare