Cristina Elena Dinu, deputat PSD de Giurgiu: Sunt, am fost şi voi rămâne partenerul pacienţilor din România!

Cristina Elena Dinu

Am fost onorată să particip, astăzi, la evenimentul care a marcat împlinirea a 5 ani de la înfiinţarea Forumului Român de Diabet, prima platformă ce reuneşte societăţi medicale, autorităţi din diverse domenii, asociaţii de pacienţi şi industrie, o comunitate profesională, interesată de prevenţia, diagnosticarea şi managementul integrat al diabetului zaharat.
Am susţinut şi promovat, ca şi membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, multe politici publice de prevenție în domeniul sănătății, pe multe patologii, fiind unul dintre susţinătorii activi ai Legii prevenţiei și depistării precoce a diabetului zaharat.
Diabetul zaharat este o afecţiune larg răspândită în România, lucru dovedit şi de datele oficiale ale INSP care arată, în fiecare an, o creştere din ce în ce mai mare a numărului de pacienţi diabetici înscrişi în evidenţele cabinetelor de nutriţie.
Diabetul nu doare și nu dă semne şi, din acest motiv, nu este perceput de către pacienţi ca o problemă reală de sănătate. Este nevoie de continuarea campaniilor de educare și informare, pentru a creşte gradul de conştientizare asupra diabetului, asupra complicaţiilor sale şi asupra modului în care acestea pot influenţa calitatea vieţii unui pacient cu diabet zaharat.
Prin aceste campanii trebuie să construim o cultură a prevenţiei, a unui stil de viaţă sănătos şi a unei vieţi de calitate.
Sunt deschisă, în continuare, propunerilor asociațiilor de pacienți pentru găsirea unor soluții optime și sustenabile în lupta cu această boală, pentru că sunt, am fost şi voi rămâne partenerul pacienţilor din România!


Publicat  :  aprilie 10, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare