Cristian Diaconescu s-a aflat in vizită la Giurgiu

vizita Cristian Diaconescu (2)

Cristian Diaconescu candidatul, deocamdată, al Partidului Mişcarea Populară pentru alegerile prezidenţiale din acesta an a fost prezent sâmbătă, 2 august, la Giurgiu într-o acţiune de lansare (neoficială) a candidaturii şi de întâlnire cu membrii PMP din judeţul Giurgiu.

A fost o întâlnire cu un program clasic: o descindere în Piaţa Centrală, printre precupeţi şi precupeţe, pentru acoperirea sectorului de votanţi, agricultură-ţărani, o vizită la ATG Shipyard, singură unitate industrială mai de „doamne ajută” din Giurgiu şi cu aceasta a bifat şi profilul votantului: nivel mediu de pregătire, venituri medii, de fapt electoratul care de obicei nu este îndreptat către politica de dreapta, ci mai mult către zona de stânga. Până şi prin faptul că una dintre primele acţiuni preelectorale s-a desfăşurat într-un oraş mic, cum este Giurgiu, arată intenţia candidatului PMP, de a acţiona mai ales în zonele unde ştie că va avea cele mai mari probleme.

Dincolo de toate acestea, rămâne un discurs excelent al lui Cristian Diaconescu, care a reuşit să sintetizeze multe dintre problemele oraşului Giurgiu, o analiză perfect a stării de fapt din oraşul nostru: „Vă mulţumesc că aţi avut curajul să participaţi la această întâlnire. Am vizitat fostul Şantier Naval, am văzut oameni care muncesc doar pentru străinătate, am văzut că sunt folosite doar produse din import.

Am fost impresionat de grupul de sudoriţe pe care l-am întâlnit acolo, conduse însă de o doamnă inginer, care sta cât mai departe, să nu fie prinsă în fotografii cu mine. Probabil are soţul la PSD, că altfel nu îmi explic reacţia ei.
Un oraş aflat în zona de frontieră nu poate fi sărac, nu mai se întâmplă în altă parte aşa ceva. Ori undeva s-a greşit, ori se întâmplă lucruri stranii? Trebuie să vă obişnuiţi cu faptul că nu cei pe care aveţi impresia că vă conduc, nu sunt şi cei care decid. Există o cupolă mafiotă, cu ramificaţii externe.”

Referitor la tipul de campanie electorală pe care şi-a propus-o, Cristian Diaconescu a specificat că nu şi-a propus să fie simpatic, să mintă, ci să spună lucrurilor pe nume: „Nu am venit să fac pe simpaticul. Reducerea CAS-ului nu se va aplica niciodată, pentru că nu este posibilă. Eu vreau să spun lucrurilor pe nume, să rămân onest, deşi am fost sfătuit să fiu puţin mai şmecher. Dacă o să mă votaţi, aşa onest cum sunt, este în regulă, dacă nu, eu nu am de gând să mă schimb”.

Răspunzând la o întrebare a reporterului nostru, despre posibilitatea ca, în cele din urmă, Emil Boc să fie cel care candidează din partea PMP la alegerile prezidenţiale, Cristian Diaconescu a declarat: „Aşa ceva nu se va întâmpla. Emil Boc se va alătura PMP şi va susţine candidatura mea la alegeri. Nu am nici o emoţie în această problemă.”


Publicat  :  august 4, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare