Controale ale inspectorilor ITM Giurgiu în rândul transportatorilor rutieri

Cristi Anculescu -resizeÎn cursul lunii noiembrie la nivelul ITM GIURGIU s-a desfăşurat Campania naţională privind respectarea de către de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili), a legislaţiei şi a directivelor europene ce vizează detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale transpuse în legislaţia naţională, respectiv a prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în munca-cod CAEN-4941.
Pe linia relaţiilor de munca au fost contolati un număr de 16 angajatori ocazie cu care au fost depistate un număr de 37 de deficienţe pentru care au fost stabilite 37 de măsuri.
Dintre deficienţele constatate menţionăm:
– Achitarea drepturilor salariale;
– Achitare sporurilor salariale precum şi a orelor suplimentare efectuate;
– Păstrarea la locul de muncă a copiilor contractelor de muncă individuale;
– Se va ţine la locul de muncă evidenta zilnică o orelor prestate cu precizarea orei de început şi de sfârşit a programului de lucru a salariaţilor.
Pe linia securităţii şi sănătăţii în munca au fost controlaţi un număr de 36 de agenţi economici ocazii cu care au fost depistate 19 deficienţe pentru care s-au dispus un număr de 19 măsuri pentru remedierea lor. Deasemenea au fost sancţionaţi 10 angajatori cărora au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în sumă de 65.000 lei


Publicat  :  decembrie 11, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare