Constantin Basangiac, preşedinte ALDE Giurgiu: Dacă nu vom fi fermi pe viitor pentru a ne apăra credința, valorile, bunurile acestei țări, vom ajunge doar forță de muncă şi piață de desfacere pentru alții

basangiac

În contextul problemelor foarte grave din România pe care le dezvăluie în această perioadă pandemia de coronavirus, Constantin Basangiac, preşedinte ALDE Giurgiu, lansează un apel manifest pentru clasa politică pentru un proiect comun : ” O ŢARĂ A NOASTRĂ „.
Liderul ALDE Giurgiu propune dezvoltarea industriei şi agriculturii româneşti, băncilor române, un sistem politic dedicat doar intereselor românilor:

DRAGI ROMÂNI,
După ceea ce am văzut ce poate provocă o asemenea boală în lume, dar mai ales în ţara noastră, eu înclin spre un alt crez!
Îmi doresc:
– O ţară a noastră.
– Un Preşedinte al nostru.
– Un guvern al nostru.
– O industrie a noastră.
– Un sistem medical al nostru.
– O economie a noastră.
– Un sistem bancar al nostru.
– O agricultură a noastră.
– Pământul nostru!
Pe scurt, o ROMÂNIE a noastră, a românilor, a Maghiarilor, a Țiganilor, a Ucrainenilor, a Germanilor, a Rușilor-lipoveni, a Turcilor, a Tătarilor, a Sârbilor, a Slovacilor, a Bulgarilor, a Croaților, a Grecilor, a Evreilor, a Cehilor, a Polonezilor, a Italienilor, a Chinezilor, a Armenilor, a Ceangăilor, a Macedonenilor, şi a altor comunități etnice ce trăiesc în România!

De-a lungul timpului, oricât au încercat unii sau alții să ne întoarcă unul împotriva altuia, noi am rămas alături, şi am izbândit! Boală grea care ne-a lovit nu trebuie să ne dezbine, trebuie să ne unească, indiferent de religie, noi am fost şi vom fi uniți, toți credem într-un Dumnezeu!

Când spun O ȚARĂ A NOASTRĂ, nu spun că trebuie să ieșim din Uniunea Europeană, ci că trebuie să ne consolidăm industria, comerțul, agricultura, astfel încât să nu ne mai trezim în situații ca cea de astăzi și să avem puterea să depășim mai ușor momentele grele ce pot apărea.
Ne trebuie iarăși o industrie a noastră, căci am văzut ce înseamnă să cumpărăm măști şi ventilatoare mecanice din afara țării la prețuri triple. Fără nostalgie, dacă asta se întâmpla în anii 1988, aveam de toate, fiindcă avem industrie mecanică și farmaceutică.
Sistemul medical trebuie refăcut din temelii. Spitalele trebuie modernizate şi dotate cu toate cele necesare. Medicii, asistenţii şi personalul auxiliar trebuie motivat să rămână în țară și să li se creeze condițiile necesare de a lucra în siguranță.
Băncile românești trebuie întărite, iar agricultura susținută în mod real. Trebuie neapărat să ne orientăm spre dezvoltarea procesării alimentelor în țara noastră.
Dacă nu vom fi fermi pe viitor pentru a ne apăra credința, valorile, bunurile acestei țări, vom ajunge doar forță de muncă şi piață de desfacere pentru alții. Din păcate boala asta a dovedit că socotelile nu-s bine făcute între statele membre, şi atunci, ce ne rămâne de făcut decât să avem singuri grijă de noi.
Cu speranța că această boală se va retrage curând şi că pe viitor vom putea preîntâmpina problemele ce apar vă urez sănătate multă! Protejaţi-vă pe voi și pe cei ce vă sunt alături! Prevenția e cea mai sigură armă împotriva virusului! „, a scris avocatul Constantin Basangiac, preşedintele ALDE Giurgiu, pe pagina personală de socializare.


Publicat  :  aprilie 6, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare