Consiliul judeţean sprijină accesul copiilor rromi la servicii de sănătate

16358999_10206353436274411_330360480_nProiectul „Nediscriminarea înseamnă drepturi egale! Accesul echitabil al copiilor romi la servicii de sănătate – o condiție fundamentală într-o societate nediscriminatorie” a ajuns la final.

Este vorba despre un proiect implementat de Institutul pentru Politici Publice (IPP) împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), SASTIPEN – Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate, Consiliul Județean Giurgiu și Consiliul Județean Bacău.

Obiectivul a fost acela de promovare/informare/conștientizare și, în final, de creștere a acoperirii vaccinale la nivel local- care a funcționat, în primă fază, în comunele Bolintin Vale și Vărăști din județul Giurgiu, respectiv Corbasca și Valea Seacă din Bacău.
În urma rezultatelor pe care proiectul a reușit să le obțină în cele patru comunități vizate pentru combaterea discriminării și îmbunătățirea situației copiilor de etnie romă, modelul a fost extins în municipiul Giugiu și comunele Parava, Blăgești din județul Bacău.
Astfel, la acest moment, peste 160 de copii și 400 de tineri beneficiază direct de extinderea modelului de intervenție timpurie integrată la nivelul celor două județe și, mai departe, de avantajele imunizării.


Publicat  :  ianuarie 27, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare