Consilierii locali au votat: Declarația în vederea stabilirii taxei de habitat nu trebuie depusă de către toţi proprietarii de locuinţe

consiliul local giurgiu

Consilierii locali au aprobat luni, 18 februarie, câteva modificări și completări la HCL nr. 40/13.02.2019 menite să simplifice procedura de depunere a declarației privind taxa de habitat și să evite aglomerația la ghișeele DITL.
Astfel, în urma modificării art. 5, alin. (4) din Regulamentul pentru instituirea taxei de habitat, vor depune declarația în vederea stabilirii taxei de habitat doar proprietarii de locuințe care nu se află în evidența D.I.T.L. Giurgiu cu numărul de persoane declarat sau a căror situație privind numărul de persoane ce locuiesc la adresa respectivă s-a schimbat:
“Proprietarul locuinței are obligația depunerii declarației în vederea stabilirii taxei de habitat doar dacă nu se află în evidența D.I.T.L. Giurgiu cu numărul de persoane declarat sau dacă aceasta nu mai corespunde situației actuale. Declarația va cuprinde numărul persoanelor care locuiesc la adresa respectivă (membrii de familie, rude, chiriași, flotanți etc). În cazul chiriașilor obligația depunerii declarației revine proprietarului imobilului sau administratorului. Modelul de declarație va putea fi ridicat de la compartimentul de specialitate sau de pe site-ul Direcției de Impozite și Taxe Locale Giurgiu”.
De asemenea, în categoriile de persoane scutite de la plata taxei de habitat, conform legii, vor intra și însoțitorii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, ai persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, pe lângă:
– Veteranii de război, văduvele de război și văduvele necăsătorite ale veteranilor de război;
– Persoanele prevăzute la art. 1 din Decretul –Legea nr. 118/1990, republicat cu modificările și completările ulterioare și persoanele fizice prevăzute la art. 1 din OG 105/1999, cu modificările și completările ulterioare;
– Persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul I de invaliditate și reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în gradul I de invaliditate.


Publicat  :  februarie 18, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare