Consilierii locali au aprobat majorarea cu 8% a preţului energiei termice

consiliul local giurgiuÎn şedinţa extraordinară de miercuri, 29 august, consilierii locali au aprobat preţul energiei termice pentru utilizatorii de energie termică din municipiul Giurgiu, prin sistem centralizat, pentru perioada 16 octombrie 2018- 15 aprilie 2018.
Consilierii au votat în unanimitate pentru creşterea preţului de la 383 lei la 416, cu menţiunea ca 50% din acest preţ urmează să fie subvenţionat.
Primarul Nicolae Barbu spune că această creştere este justificată, deoarece vechiul preţ se baza pe o fundamentare realizată în anul 2012:
” Trebuie să ţinem cont de faptul că din anul 2012, de când a fost aprobat acest preţ, până în acest moment, deci de 6 ani, nu s-a operat nicio modificare. Trebuie să acceptăm acest punct de vedere al operatorului de a lua în calcul că de la dată când s-a făcut fundamentarea preţului ( în 2012 ) şi până acum salariile celor angajaţi s-au dublat. Totodată, preţul la gaz în 6 ani a suferit modificări anuale în cuantum total de 30-40%. Celelalte cheltuieli înregistrează şi ele creşteri substanţiale.
Cetăţenii trebuie să aibă încredere pentru faptul că, începând din luna ianuarie, prin programul de guvernare, TVA-ul va scădea la utilităţi de la 19% la 9%, ori chiar 5 %. Prin urmare, creşterile vor fi pentru lunile noiembrie şi decembrie şi discutăm din ianuarie de o reducere a preţului la gigacalorie.
Nu în ultimul rând şi pentru anul viitor vom păstra subvenţia de 50 %, astfel nu va fi un efort foarte mare pentru cetăţenii care se încălzesc în sistem centralizat.”


Publicat  :  august 29, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare