Concluzia unei zile sub cod portocaliu: ” A dracu treabă, doar pentru unii a venit iarna „!

dav

Pe post de îngeri ai Apocalipsei, vineri după amiază poliţiştii locali şi angajaţii de la situaţii de urgenţă din primărie alergau de zor pe la societăţile comerciale din oraş ” Vine zăpadă mare, aveţi obligaţia legală să deszăpeziţi. Dacă nu, primiţi amendă. Semnaţi aici de luare la cunoştinţă!”
Probabil, timpul nu le-a permis să meargă cu aceste înştiinţări pe la locuiţele tuturor giurgiuvenilor: Să se ştie, vine zăpada! Vine amenda!
Marţi, 27 februarie, ora 12:00.
După mai multe amânări, îmi fac curaj, deh, probleme ce nu pot fi amânate. Intru la Sigma, la Casa Cărţii. Un espresso scurt şi o ţigară, poate mai îndulceşte gerul.
Agitaţie mare printre angajaţi şi clienţi. Maşina care trebuia să facă aprovizionarea cu pâine nu este lăsată să parcheze de către cei de la poliţia locală.
” Păi, noi am dat zăpadă din faţa magazinului, acum ce facem? Aşteaptă lumea să cumpere pâine”, se agită una dintre vânzătoare. Cu gesturi largi un poliţist local, îi face semn şoferului să nu oprească ” blochează strada”, zice el. ” Şi ce facem?”, ” Dacă daţi zăpadă şi de pe şosea, poate îl lăsăm”, continuă dialogul absurd dintre angajată şi ” organ”. Pe toată şoseaua Bucureşti, în faţa magazinului, zăpada era de 3 metri. Aici era treaba autorităţilor să intervină, însă ele erau sub cod galben-portocaliu, oamenii simpli nu.

dav
În parcul ” Mihai Viteazul” vreo 10 angajaţi de la GSL, GSP, dracu mai ştie ce şi cum şi-a împărţit consiliul local societăţile, sprijineau coada de la lopată. Priveau agale către sediul Centrului de Info- Turism, probabil era instituţia care trebuia deszăpezită ,ori se încerca salvarea statuii domnitorului, că altă logica nu văd pentru zăpada plimbată prin parcuri.

dav
Vis-a vis, puţin mai sus de Technosat, alţi muncitori, mai mult femei, erau în pauză de ceai. Plecând de la ” Domnu’, te rugăm dacă ai o ţigară că am îngheţat de tot „, aceştia încep să spună ce au pe inimă:” Aia din parc, sunt aia piloşi, se prefac că muncesc” (a dracu treaba, până şi munca la lopată este pe ” pile”) Noi, simţim că murim. Uite, au venit cu ceaiul O apă fiartă, nici zahăr nu i-au pus „, rostesc aceştia repede, suflând în mâinile îngheţate.
În faţa farmaciilor de la spital, două ” utilaje” au rămas blocate în zăpadă. Încerc să le fac o fotografie: Poţi să ne faci mai multe, că nu plecăm prea curând de aici „, spun şoferii râzând.

dav
În oraş, doar taxiurile mai circulă. Printre blocuri, autoturismele stau frumos aliniate, pregătite pentru o lungă hibernare.
Refac traseul şi revin la Sigma. Toţi angajaţii, în frunte cu patronul, muncesc cu spor la deszăpezirea şoselei Bucureşti. Sunt plini de voioşie şi au chiar puterea să zâmbească: ” A dracu treaba, doar pentru unii a venit iarna „!


Publicat  :  februarie 27, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare