Comunicat de presă- Jean Jipa, primarul comunei Ogrezeni

jean-jipa-ogrezeni

 

Stimati cetateni,

Fac aceasta interventie in conditiile in care am constatat ca in ultima perioada, impotriva persoanei mele si a institutiei pe care o reprezint au fost initiate mai multe atacuri prin care se incearca in mod necinstit sa imi fie compromisa imaginea publica.

In aces sens, mentionez ca am observat ca, in ultimele luni, insa in mod deosebit de la inceputul campaniei electorale, atat in presa scrisa cat si in cadrul retelelor de social media au aparut mai multe informatii potrivit carora subsemnatul m-as face vinovat de savarsirea unor nelegiuiri sau, intr-un sens mai larg, nu as fi fidel cetatenilor care m-au votat.

Desigur, in lumea contemporana, cand totul se misca atat de rapid, recunosc ca posibilitatea persoanelor de a se exprima pe interent constituie un instrument fara precedent in exercitarea libertatii de exprimare. Cu toate acestea, nu toate informatiile care sunt aduse la cunostinta publicului sunt reale sau au menirea de a informa in mod obiectiv persoanele catre care sunt adresate, fiind indeobste cunoscut faptul ca o parte dintre pretinsele stiri nu reprezinta decat o forma grobiana si nepermisa de santaj politic sau de discreditare a imaginii personale a acelora care sunt fie nedoriti, fie incomozi.

Cu titlu de exemplu, mentionez ca mai multe publicatii au permis aparitia unor articole care contin informatii eronate potrivit carora subsemnatul as fi fost condamnat penal pentru savarsirea unor infractiuni, aceasta desi singura hotarare judecatoreasca prin care s-a dispus condamnarea mea ( la o pedeapsa neprivata de libertate) a fost deja desfiintata in totalitate de instanta de apel, constatandu-se atat nelegalitatea, cat si netemeinicia acesteia. De astfel, in aceeasi incercare de afectare a imaginii mele, pe reteaua Facebook au fost infiintate mai multe pagini care, fireste, nu numai ca nu imi apartin, insa contin o serie de materiale tendentioase si profund sicanatorii si care, tinand cont de caracterul vadit nefondat al acestora, nu au decat rolul de a ma compromite, in mod deosebit in aceasta perioada a campaniei electorale.

Atrag, astfel, atentia asupra faptului ca un astfel de comportament, daca ar ramane nesanctionat, risca sa provoace, in randul publicului, reactii incompatibile cu un climat social pozitiv si sa submineze increderea in institutiile democratice ale Statului.

Desigur, subsemnatul dezmint categoric orice acuzatie si orice interpretare de natura sa puna in discutie credibilitatea si seriozitatea mea sau a activitatii pe care o desfasor si va aduc, astfel, la cunostinta ca am inititat deja demersurile legale in vederea sanctionarii tuturor persoanelor care se fac vinovate de publicarea acestor informatii calomnioase si obligarii acestora nu numai la indepartarea respectivelor articole/postari, insa si la plata unor despagubirii pentru prejudiciul de imagine ce mi-a fost cauzat prin aceste fapte reprobabile.

Nu in ultimul rand, in pofida acestor demersuri neserioase si nelegale, doresc sa ii asigur pe toti aceia care de-a lungul timpului si-au exprimat sustinerea fata de subsemnatul ca, si de acum inainte, voi face tot ce imi sta in putere pentru a nu va trada increderea si pentru a construi impreuna cu dumneavostra o localitate frumoasa, curata si moderna, in care cu totii sa fim mandri ca locuim. Va promit, astfel, ca integritatea si grija fata de cetatean sunt unele dintre valorile pentru care traiesc si niciodata nu voi ezita sa recurg la sprijinul institutiilor competente pentru a inlatura orice incercare de a-mi fi compromisa credibilitatea.

Cu consideratie,

Primar,

Jipa Jean


Publicat  :  august 12, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare