Circulă zvonul în oraş, „miliţică ” se vrea viceprimar!

nd-psd (1)

nd-psd (2)Comisar şef în rezervă şi doctor în ştiinţe juridice, Ion Dragomir, candidatul PSD pentru funcţia de consilier municipal, a uitat să citească noua lege a alegerilor locale. S-a îmbrăcat în tricoul roşu cu sigla PSD şi a început să facă campanie electorală prin oraş. Ce lege, la „miliţică ” nu se aplică.
„Umbra” primarului Nicolae Barbu şi aspirant la funcţia de viceprimar, doctorul ” miliţică ” are prieteni sus puşi, începând cu „Nasul PSD” Cătălin Voicu, omul din spatele afacerii de succes Gecor. (un recent raport al Curţii de Conturi, arata cum firma giurgiuveană a fost una dintre principalele beneficiare ale lucrărilor finanţate de către Ministerul Dezvoltării, alături de Tel Drum, firma de casă a lui Liviu Dragnea.)
„În iunie 2007 a intervenit pe lângă factori decizionali din cadrul MIRA în vederea falsificării rezultatelor concursului din data de 07.06.2007 pentru ocuparea funcţiei de inspector şef adjunct al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Giurgiu, obţinând ocuparea postului de către comisarul şef Ion Dragomir. Ulterior, conducerea MIRA a decis anularea concursului şi reevaluarea dosarelor candidaţilor, constatând că Ion Dragomir nu îndeplinea condiţiile pentru participarea la concurs”. – Se arată în rechizitoriul întocmit de către procurorii din cazul Cătălin Voicu.
Ca orice persoană din sistem, ” miliţică ” are şi alţi prieteni în „caracatiţa ” care conduce din umbră România. Un caz din anul 1997, arată susţinerea pe care ” miliţică ” o are din partea fostului adjunct de la ministerul de interne, Toma Zaharia, zis ” Generalul heroina ” sau T-Zeul PSD:
„Un caz de o gravitate ieşită din comun, legat de delapidarea a peste 11 miliarde de lei din Sucursala Banc Post Giurgiu, a fost instrumentat într-o manieră incalificabilă de către doi foşti miliţieni, plecaţi braţ la braţ, cu tinichele de coada din poliţie în vara lui 1997, după ce au fost depistaţi de controalele Ministerului de Interne cu grave abateri profesionale. Clienţii Banc Post Giurgiu au ajuns să stea după gratii doar pentru că delapidările s-au făcut fictiv, prin conturile lor, dar fără ştiinţa lor, în timp ce directorul băncii, Marin Gâscă, indicat drept cap al delapidărilor de o fostă angajată, a fost ocolit de cei doi miliţieni, unul reîntors ca mare şef în poliţie, graţie vestitului Toma Zaharia, iar celălalt ca şef la Parchetul Giurgiu.
Comisarul şef Ion Dragomir, actual şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din IJP Giurgiu are un palmares profesional plin de „bube”. Conform datelor furnizate de IGP, fostul miliţian a fost retrogradat în 1987 de la gradul de locotenent, la cel de sublocotenent pentru neraportarea unui accident rutier mortal. În 1997, un control al MI l-a prins cu grave abateri profesionale. Ion Dragomir, maior pe atunci, care îndeplinea funcţia de şef al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Economico Financiare din IJP Giurgiu, a fost din nou retrogradat şi trimis să „reflecteze” la Poliţia Bolintin Vale. Mai multe rapoarte ale Secţiei de Informaţii Giurgiu a SRI din 1996 şi 1997 au evidenţiat legăturile directe ale lui Dragomir cu mafia contrabandiştilor. Acesta a şi fost motivul pentru care ofiţerul şi-a dat repede demisia în iulie 1997. Dragomir a fost reactivat în septembrie 2001 de generalul „Heroina” Toma Zaharia, fost secretar de stat la MI, care l-a pus „lup paznic la stâna”, în funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din IJP Giurgiu, spre indignarea cadrelor oneste din poliţia judeţeană.” sursă: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2005-05-14/delapidari-la-banc-post-giurgiu.html.

Şi cum porţile Olimpului sunt întotdeauna deschise pentru oamenii sistemului, deşi în prezent este în rezervă, ” miliţică ” are în continuare relaţii la cel mai înalt nivel. Actualul ministru, Petre Tobă, este finul ” protectorului ” Toma Zaharia, generalul ” heroina” al PSD-ului..
Dacă mai luăm în calcul că atât Tobă, cât ” miliţică ” şi chiar actualul şef al poliţiei Giurgiu sunt
„doctori”, începem să înţelegem mecanismele de conducere din această ţară.

Claudiu Cimpoeru, Cristina Rotaru


Publicat  :  mai 17, 2016

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare